policlinica Mures

Stilul de viata din prezent poate fi unul foarte agitat. Conditiile pe care le ofera un mediu de lucru stresant, alimentatia necorespunzatoare si lipsa de miscare pot impinge corpul spre numeroase boli ale inimii, ale sistemului digestiv si lista poate continua.

Pentru a evita aceste situatii este foarte important sa ai un stil de viata cat mai sanatos. Iata 5 reguli simple care te pot ajuta sa iti imbunatatesti modul de a trai si care te vor ajuta:

1.Incepe cu alimentatia

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei sa schimbi in bine viata ta este incepi cu alimentatia. Aceasta trebuie sa fie una echilibrata, sa includa toti macronutrientii necesari si in raportul ideal (proteine, glucide, lipide), precum si vitaminele cu mineralele de care corpul are nevoie.

policlinica Mures

Este foarte important sa renunti la mancarurile prajite, la bauturile carbogazoase, dar si sa consumi dulciuri intr-o cantitate mai mica. Pentru a afla mai multe iti recomand sa consulti un profesionist. Vizita la un nutritionist va include masuratori precise, va analiza ceea ce ai nevoie si iti va oferi un plan personalizat al dietei.

2.Scapa de vicii

Un lucru e sigur, fiecare persoana are anumite vicii. Daca iti doresti o schimbare, incearca sa renunti la o parte din ele. Aici ma refer la doua dintre acestea care sunt foarte populare: fumatul si consumul de alcool.

Fumatul este extrem de nociv pentru organism. In randul efectelor negative pe care le are asupra corpului putem enumera:

  • Factor de risc pentru aparitia bolilor pulmonare
  • Cauzeaza boli coronariene (ale inimii)
  • Afecteaza pielea si dintii
  • Afecteaza sistemul reproducator etc.

Consumul de alcool poate fi un alt factor daunator. Totul depinde de cantitatea care este consumata. O cantitate mica poate fi benefica, insa una mare si pe o perioda mai lunga de timp poate avea efecte dezastruoase. Printre acestea putem enumera:

  • Incetineste functionalitatea sistemului nervos
  • Pierderea concentratiei si a echilibrului
  • Dificultati in respiratie
  • Glicemie extrem de scazuta etc.

Este foarte important sa se faca periodic si o vizita la medic. Un loc foarte performant si cu un personal caracterizat de mult profesionalism poate fi gasit la policlinica Mures. Aceasta ofera diverse servicii, fiind specializata pe o varietate de domenii, de la cardiologie, la dermatologie, pana la ginecologie sau chirurgie.

3.Fa miscare

Un stil de viata sanatos trebuie sa fie si un stil de viata activ. Aici ma refer la faptul ca trebuie sa faci sport. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii sportiv de performanta, chiar si cateva minute de sport pe zi iti pot aduce un beneficiu considerabil.

Momentul in care ne trezim dimineata poate fi unul prielnic pentru a face exercitii. Poti deschide larg geamul, in felul acesta iti vei oxigena corpul mai bine, vei avea parte de aer curat, vei improspata camera. Incepe apoi sa faci exercitii de baza, stretching. Acestea iti vor „reinvia” organismul si te vor binedispune pentru o zi cat mai frumoasa si mai productiva.

4.Odihneste-te

Pentru a da un bun randament, corpul trebuie sa se odihneasca suficient. Lipsa de odihna poate afecta de asemenea. Incearca sa nu pierzi timpul seara, sa adormi linistit si sa fii apt atunci cand te trezesti. Teoretic se recomanda 8 ore de somn, insa durata poate diferi de la persoana la persoana, dar nu cu o mare diferenta.

5.Scapa de stres

Ultima si una dintre cele mai importante reguli pentru o viata mai sanatoasa este lipsa factorilor de stres. Ce-i drept, stresul este necesar in cantitati mici pentru a fi mai motivati, insa in cantitati mari ne poate afecta foarte mult. Incearca sa nu te enervezi din orice si sa fii mai vessel.

Echilibrul vietii este, pe scurt, formula sanatatii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *