fotografie-de-nunta-sibiu

Nunta ta este cu adevarat cel mai emotionant moment din viata, ceea ce inseamna ca trebuie sa mizezi pe alegerea unui fotograf talentat si bine pregatit in arta fotografica. De aceea, cand vine vorba de alegerea unui personal echipat pentru a cuprinde cele mai fericite momente din viata se impune sa iti faci temele in avans.

Pregatirea in avans inseamna sa te asiguri ca vei avea parte de imagini minunate, magulitoare pentru a le luat in bagajul vietii, comparativ cu cele mai putin reale si anoste. Trebuie sa ai in vedere un set de intrebari clare si importante pentru fiecare fotograf pe care il vei contacta.

fotograf Sibiu
Sursa: comunicarepr.ro

Aceste intrebari trebuie sa fie in masura reala pentru a arata exact ceea ce este bun in optarea unor servicii de calitate, la un pret rentabil.

 Adresati fotografului urmatoarele 7 intrebari esentiale

Incercati sa mizati pe experienta, pe cantitae, calitate, referinte si pe descrierile personale ale fotografilor.

 1. Detineti un portofoliu numeros? Fotografii profesionisti publica intotdeauna activitatea lor pe website-uri, incat, in momentul in care aveti indoieli cu privire la acest capitol, nu ezitati sa cereti o selectie de fotografii ale clientilor sai, care sa va fie transmise prin email.
  album de fotografii
  Sursa: www.dailymotion.com

  Dupa ce vezi ceea ce ai cerut, cu siguranta trebuie sa mai ceri o vizita in locatia in care isi desfasoara activitatea, ca un fel de interviu fata in fata. Cu siguranta iti doresti mai mult ca un potential client incat sa verifici munca efectuata de fotograful ales.

  album de nunta
  Sursa: olgavuscan.ro

  Intr-adevar, profesionistii au un mod unic de a vedea oamenii si de a le simti emotiile, obtinand relaxarea de care au nevoie in timpul evenimentului. In cazul in care un fotograf are mai multe elemente negative, care nu se potrivesc portofoliului sau, atunci mizeaza pe contactarea altui profesionist.

  fotografii de nunta
  Sursa: fotografi-cameramani.ro
 2. Detineti o experienta vasta in arta fotografica? Abilitatile oamenilor si aptitudinile tehnice sunt necesare pentru realizarea unor fotografii ideale pentru o nunta.
  fotografii de nunta
  Sursa: jadoris.com

  Alegerea unui veteran in arta fotografica va aduce intotdeauna rezultatele cele mai bune. Un fotograf este cel care expune in cadre unice preferintele clientilor, meniti sa se bucure in detaliu de fiecare clipa din viata lor.

  fotograf de nunta
  Sursa: blogotainment.net
 3. Pe cel stil de fotografiere va pliati cel mai bine? La fel ca si fotografia artistica, fotografia de nunta trebuie sa imbine mai multe tehnici si stiluri specifice.
  fotograf jadoris
  Sursa: filedenunta.ro

  Unii fotografi tind sa aduca imbunatatiri pe parcursul stilurilor oferite, iar altii doresc sa urmeze un singur stil, documentar, arhitectural sau natural. Aici, trebuie sa intelegeti stilul fiecarui fotograf, incat sa va impresioneze la un singur interviu.

  fotograf de nunta
  Sursa: jadoris.com
 4. Aveti mai multe nunti in aceeasi perioada calendaristica? In cazul in care un fotograf are si alte evenimente aliniate in aceeasi saptamana, ar putea fi obosit si intr-o forma nu prea potrivita pentru a mentine si fotografiile de la nunta ta.
  fotograf de nunta
  Sursa: jadoris.com

  Un fotograf suprasolicitat si mai putin concentrat poate sa nu lucreze dupa un program impus si sa nu ofere aceeasi claritate si calitate a fotografiilor realizate. Multe cupluri sar peste aceasta intrebare atunci cand aleg un fotograf pentru nunta, desi nu este de mirare de ce la final au parte de un album foto lipsit de profesionalism.

  fotograf profesionist
  Sursa: tovarashul.eu

  Este bine sa va amintiti ca si cel mai bun fotograf poate esua atunci cand este obosit.

 5. Cat timp va alocati pentru a livra produsul finit al nuntii? Multi fotografi livreaza albumele finisate in cateva luni de la eveniment, insa, pentru a nu astepta dupa sine, este bine sa cereti in timpul interviului o data optima de livrare si primire a albumului foto, al CD-ului cu imaginile nefinisate.
  fotograf profesionist
  Sursa: jadoris.com

  Este cel mai bine sa obtineti un raspuns la aceasta intrebare in decursul interviului, pentru a sti daca este performant si la acest capitol. Daca persoana evita sa raspunda la aceasta intrebare, atunci, cu siguranta rezultatul nu va fi rapid intotdeauna.

  fotograf jadoris
  Sursa: jadoris.com
 6. Clientii obtin intotdeauna un contract semnat? Un fotograf de nunta ofera un serviciu foarte important si de aceea se impune semnarea unui contract. In cazul in care fotograful este bolnav in ziua enevimentului sau nu isi poate onora prezenta, trebuie sa stiti ce fel de alternative legale aveti.
  fotograf de nunta
  Sursa: www.pinterest.com

  Ce anume primiti pentru banii oferiti in avans? Ce anume se poate recupera sau cat de mult dureaza pentru a acoperi resursele pierdute.  Totul este mult mai simplu daca datele sunt asezate negru pe alb, in baza unui contract semnat.

  alege un fotograf profesionist
  Sursa: ibuhu.eu
 7. Detineri echipamentul de fotografiat necesar? Aceasta intrebare este cu siguranta una importanta, pentru ca un fotograf trebuie sa investeasca in echipamentele sale, ce trebuie sa fie profesioniste, de ultima generatie, cu tot felul de optiuni incluse.
  aparate de fotografiat Mai multe camere de fotografiat cu zoom inclus, cu vizibilitate crescuta, cu optiuni de eliminare a ochiilor rosii, precum si cu o claritate setata, dar si trepied, suport pentru camera, filme, baterii, surse de incarcare alternative, trebuie sa se regaseasca in echipamentul unui fotograf profesionist.

  aparat de fotografiat
  Sursa: dragosasaftei.ro

  De asemenea, acesta trebuie sa detina mai multe tipuri de imprimante, pentru listare alb – negru, listare color, in dimensiuni variate, menite sa multumeasca exigentele clientilor.

  imprimante fotograf
  Sursa: zoom-biz-news.ro/

Nu este deloc nepoliticos sa puneti aceste intrebari atunci cand sunteti la un interviu pentru anagajrea unui fotograf pentru nunta mult asteptata. Nu trebuie sa mizati pe priviri insistente in obtinerea raspunsurilor corecte la intrebari, insa nici pe o pasivitate, pentru ca in acest fel nu veti primi decat cateva raspunsuri ocolite.

Trebuie sa va asigurati ca nu va fi o risipa de resurse financiare si de timp, pentru ca rezultatul sa fie o munca de calitate. Tineti minte: va casatoriti o singura data, de aceea, fotograful trebuie ales cu atentie!

poze de nunta
Sursa: jadoris.com

Potrivirea de personalitate intre fotograf si clienti

Alegerea unui fotograf de nunta impune un ochi atent pe gustul si stilul de a fi al fotografului. Este important ca viziunea pe care o transmiteti fotografului cu privire la nunta si la intregul eveniment sa fie in concordanta cu ceea ce isi doreste si acesta pentru clientii sai.

Atunci cand fotografii fac sugestii, aduc argumentari si prezinta intr-un alt mod viziunea despre prezentarea zilei nuntii intr-un cadru optim conduce la o singura idee: nu desluseste tainele in care doriti sa reflectati nunta.

fotograf jadoris
Sursa: jadoris.com

In scopul de a obtine cele mai bune fotografii, este bine sa indrazniti sa mergeti la vanatoare de talente fotografice. Mizati pe o sedinta de cateva minute in care sa fiti protagonistul fotografiilor. Vizualizati mai apoi stilul in care au fost capturate imaginile, pentru a va garanta ca va corespunde cu propria viziune asupra evenimentului.

Nu uitati: un fotograf trebuie sa fie capabil sa surprinda fiecare miscare, sa ofere confortul pe care mirii il doresc in fotografii, mizand mereu pe naturalete. De aceea, o multime de clienti mizeaza pe cel mai bun fotograf pentru nunta Sibiu, indeplinind cerintele clientilor in materie de fotografii artistice, fotografii cu amintiri placute si cu dorinta de a respecta indeaproape elementele unui contract semnat.

fotograf de nunta
Sursa: nunta.unica.ro

Sibiul este unul dintre cele mai talentate orase din Romania, ceea ce face ca oricare fotograf de aici sa isi exprime talentul prin creatii unice, portofolii vaste, ce imbina amintiri si personaje verosimile, totul pentru ca arta fotografica sa prinda sensul pe care il are il lumea intreaga: inspiratie si creatie de viata.

sibiu

De asemenea, doriti ca fotograful sa fie destul de educat, sa fie respectuos si prietenos cu invitatii. Nicidecum un fotograf lipsit de respect nu va pune accent pe ideile dorite. De altfel, imaginea voastra ca si cuplu in fata invitatilor ar putea suferi daca un fotograf nu respecta etica si respectul.

Pentru a obtine cele mai multe fotografii, se pune accent pe lumina intr-un mod discret, pentru a convinge lumea sa zambeasca, sa ofere o pozitie de distractie si o alura de stralucire evenimentului.

fotograf sibiu

Fotograful trebuie sa fie calm pe parcursul evenimentului si sa multumeasca si cerintele invitatilor, care isi vor dori fotografii cu mirii, rudele si cu prietenii, pentru a nu rata aceasta ocazie de viata. Fotograful de la nunta trebuie sa fie un bun ascultator si trebuie sa raspunda la o multime de intrebari ale clientilor si invitatilor.

Puterea unei fotografii reusite

Fotografii folosesc o multime de instrumente de aducere in prim plan a celor mai reusite expresii, imagini, elemente ale naturii sau sentimente. Acest lucru insumeaza dovezile reale ale fotografiilor, care exprima de fiecare data ceva unic, uimitor si plin de viata.

Comparativ cu fotografiile arhitecturale, care mizeaza pe efecte statice, pe cladiri si constructii, fotografiile evenimentelor mizeaza pe reflectia personala, pe emotii si pe priviri coplesitoare.

fotografii de nunta
Sursa:fotografiata.ro

In domeniul fotografic, imaginile subiectilor sunt cele mai relevante. Se vorbeste despre o imagine vesela, despre un trecut ascuns sau despre o stare de fericire euforica?

Aparte de toate acestea, fotografiile trebuie sa transmita si un mesaj emotional, un mesaj puternic privitorilor. Acesta este si motivul pentru care fiecare tipar de fotografie conteaza, fiecare unghi este valorificat si fiecare element suplimentar este ajutat de camerele de fotografiat.

fotograf de nunta sibiu
Sursa: img.kudika.ro

Se transmite o stare de bucurie, o lacrima de fericire, un gand placut sau o expresie stearsa de piedere a unei persoane dragi care sa poata fi dusa dincolo de perceptia vizuala, ajungand pana la interpretarea in cuvinte.

fotograf de nunta sibiu

In esenta, fotografiile trebuie sa prezinte o istorie, o evolutie, un sacrificiu, o parte cu mult mai importanta decat decorul. Acesta este si motivul pentru care cei mai multi isi doresc amintiri prin intermediul fotografiilor, pentru ca acestea sustin un trecut, o emotie sau o lectie de viata.

 

Blogger: Ankez

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *