respect de sine

Termenul de respect de sine este definit in multe moduri, iar daca sumarizam definitiile se poate spune simplu ca nu e nimic altceva decat propria parere pe care o persoana o are despre sine. Cu cat este mai mare increderea in sine, cu atat este mai mare si aprecierea.

Nu este foarte dificil sa construiesti acest atribut. Tot ceea ce e nevoie este sa se conditioneze mintea in acest sens. O buna modalitate este sa te detasezi de stresul si agitatia zilnica si sa petreci un timp in liniste in fiecare zi. Te va ajuta sa te linistesti si sa iti cresti forta interioara, vei scapa de gandurile negative. Nu trebuie sa fii prea critic in legatura cu propria persoana.

Exista cateva tactici, cateva modalitati prin care se poate construi respectul de sine. Cateva sfaturi in acest sens ar putea fi:

  • Spune-ti lucruri pozitive. Daca faci ceva in mod repetat, ajungi sa crezi in acel lucru, la fel sta si cu gandirea pozitiva. Te va face sa constientizezi adevaratul potential pe care il ai.
  • Tine un jurnal al activitatilor zilnice. Odata ce te vei exprima si in scris, vei ramane surprins, dupa ce recitesti, de cate calitati ai.
  • Scrie pe hartie obiectivele pe care vrei sa le atingi. Tendinta umana este de a acorda o importanta mai mare lucrurilor scrise.
  • Accepta-te asa cum esti. Chiar daca vrei sa treci peste defectele pe care le ai, primul pas este acceptarea.
  • Incearca sa iti infrunti fricile. Pare usor de spus si mai greu de facut, insa e cea mai buna solutie.
  • Pastreaza-ti mintea si corpul intr-o stare buna. Fa exercitii fizice zilnic, mediteaza si relaxeaza-te.
  • Invata sa te bucuri de viata. Distreaza-te ori de cate ori ai ocazia, te va ajuta foarte mult.

Sta doar in mainile tale sa te dezvolti in viata. Poti cere si ajutor, insa in cele din urma tine doar de tine sa iti cresti respectul de sine. Asadar fii sincer cu propria persoana si invata sa te respecti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *