celulita

Celulita este o modificare a pielii fiind descrisa ca o „coaja de portocala”, datorita faptului ca apare pe coapse, fese si abdomen, in cantitati diferite uneori, mai mici la femeile sanatoase. In procent de 90-98% din cazuri, celulita apare la femei.

Se cunoaste faptul ca femeile au in general un procent mai mare de grasime corporala decat barbatii. Spre exemplu, o serie sanatoasa de grasime corporala pentru femei este de 20-25%, si o gama sanatoasa de grasime corporala pentru barbati este de 10-15% . Fesele si coapsele la femei au tendinta de a stoca mai mult din aceasta grasime corporala.

Una dintre cauzele aparitiei celulitei este retentia de apa, acesta fiind un proces care depinde de activitatea hormonala. Din aceasta cauza, multe femei se plang, in fiecare luna, inainte de ciclul menstrual ca se simt „umflate”, mai ales la nivelul taliei, bazinului si picioarelor. In mod normal, excesul de apa este eliminat la sfarsitul ciclului menstrual. Cu toate astea, in cazul multor femei nu se intampla acest lucru, apa si toxinele fiind retinute in tesuturi, mai exact intre celulele adipoase. Acest lucru explica aparitia pielii cu aspect de coaja de portocala.

Ceaiurile diuretice sunt recomandate pentru a elimina aceasta retentie de apa si toxine, cele mai eficiente dintre acestea fiind ceaiurile de soc, de cozi de cirese si ceaiul verde.

O substanta foarte utila care ajuta la eliminarea apei si toxinelor este teina din ceaiul verde. Medicii recomanda sa preparam ceaiul din frunze uscate, si nu din pliculete, pentru ca acestea contin tije si ramasite de plante. Nu trebuie sa bem mai mult de doua-trei cesti cu ceai verde zilnic, pentru ca teina are efecte similare cafeinei, iar daca este consumata in cantitati mari provoaca insomnii.

Grapefruitul este o sursa bogata de vitamina A, C si potasiu, si ajuta la arderea grasimilor si la atenuarea celulitei. Un studiu realizat recent a aratat ca persoanele care consuma o jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa, timp de 12 saptamani, slabesc usor, fara sa tina diete drastice.

Ananasul contine o enzima numita bromelaina, cu proprietati antiinflamatoare care ajuta la detoxifierea organismului, dar si la indepartarea depozitelor de celulita.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *