pat

Adormiti greu si va treziti la fel? Cu totii am intampinat la un moment dat aceasta problema. Motivele variaza, insa calitatea somnului poate fi usor controlata. In continuare veti afla care sunt posibilele cauze si va voi prezenta mici trucuri pentru rezolvarea problemei.
Cauzele somnului nelinistit
Daca obisnuim sa dormim mereu foarte multe ore la amiaza, in mod automat nu vom putea adormi devreme spre seara. O ora ar trebui sa fie suficienta pentru o renastere a organismului.
De cele mai multe ori, grijile si problemele sunt cele care nu ne lasa sa ne odihnim cum trebuie. Fie ca este vorba de job, gospodarie, sau altele, calitatea somnului este cea mai importanta, caci astfel organismul nostru va putea reactiona mai eficient la acestea.
Daca ati facut activitati sportive inainte de perioada de odihna, corpul nu se va putea relaxa sufiecient, iar aparitia somnului va intarzia destul de mult.
Daca ati baut cafea, energizant sau ceai verde seara tarziu, somnul nu va avea cum sa fie linistitor. Acestea nu vor face decat sa tina organismul intr-o stare de agitatie continua.

Trucuri pentru rezolvarea problemei
Fa miscare de-a lungul zilei. Astfel, corpul va simti neaparata nevoie ca spre seara sa-si refaca bateriile pe care si le-a consumat facand activitati fizice.
Incearca sa-ti formezi o rutina de culcare. Indiferent ca este vorba de un ceai relaxant, un masaj sau lectura, organimsul se va obisnui in timp cu asta, iar somnul nu va intarzia sa apara.
Mananca potrivit inainte de perioada de odihna. Daca vei manca prea mult, sau deloc, somnul nostru va fi nelinistit.
Alege hainele potrivite. Corpul trebuie sa se simta relaxat si comod in momentul in care stabileste ca are nevoie de somn.
Fa o baie fierbinte. Astfel organismul se va relaxa complet dupa o zi incarcata si va veti putea bucura de un somn odihnitor.

Tinand cont de toate mentionate mai sus, va veti putea bucura de un somn linistit si veti putea tine piept zilei urmatoare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *