alimente efect drogalimente efect drog

Deci chiar acest lucru este foarte serios. Exista o serie de alimente care se comporta ca niste droguri asupra organismului nostru si ne cauzeaza o stare dintre cele mai neplacute, creandu-ne incontinuu o senzatie de foame, care nu poate fi potolita altfel decat prin consumul de inca alte multe alimente de acest gen.

Produsele pe baza de lapte

Printre alimentele cu efect de drog asupra organiscmului tau se numara si produsele pe baza de lapte. Asta nu s-ar intampla daca in loc de alimentele bazate pe lapte procesate, din comert, am consuma in schimb produse lactate naturale, bazate pe lapte adevarat si grasimi naturale.

Se stie ca tot ceea ce se regaseste in comert are parte de conservanti, asaosi si e-uri care sa le dea proseptime, o durata mai indelungata de viata, dar si un gust cat se poate de asemanator de natural, care de asemenea ne da senzatia de adictie, ne provoaca sa tot cerem mai mult si mai mult.

Carnea

Se pare ca si carnea contine niste substante, de asta data naturale, care ne provoaca o stare de dependenta si care ne provoaca sa mancam mai mult si mai des pentru a scapa de senzatia de foame. Carnea si produsele pe baza de carne contin sange, lichid care activeaza anumite circuite din creierul nostru care ne deteremina sa cerem mai mult.

Zaharul si grasimile

Zaharul este poate unul dintre cele mai nocive alimente pentru organism, care nu numai ca provoaca dependenta, insa de asemenea face si mult rau in interiorul nostru. Acesta accelereaza nivelul de dopamina din sange, asa cum face de altfel si heroina sau alte droguri puternice.

In combinatie cu grasimile saturate sau nesaturate, zaharul este si mai daunator pentru sanatatea noastra si ne poate provoca o depenedenta si mai mare, cerandu-ne mereu si mereu tot mai multe glucide si proteine, pentru a ne potoli foamea continua.

Tine cont de toate acestea si ai grija ce vei consuma pe viitor, si mai ales in combinatie cu ce alte alimente!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *