Masina ta iti spune atunci cand are nevoie de un plin de combustibil, asadar de ce nu ar face si casa ta acelasi lucru? Gandeste-te doar la un sistem de aer conditionat care sa te alerteze atunci cand filtrul de aer trebuie inlocuit. Si mai bine de atat, gandeste-te la ideea de sistem de energie care sa te informeze atunci cand depasesti limita de buget la energie pentru o luna.

Compania Powehouse Dynamics a dezvaluit programul Total Home Energy Management, care face acest lucru. Urmareste consumul de energie din casa ta, costurile asociate cu acesta si amprenta de carbon(poluarea) pe minut, pentru a permite proprietarilor de case sa iti managerieze mai bine utilitatile.

Poate chiar analiza aparaturile si echipamentele care au fost utilizate in locuinta si le spune proprietarilor sa le inlocuiasca cu produse mai eficiente din punct de vedere energetic. Mai mult de atat, este actualizat in mod constant pentru a adauga noi functii si pentru a deveni un sistem mult mai folositor.

Nu va mai trece mult timp pana ce vor exista mai multi competitori pe piata acestui gen de aparaturi iar tehnologia avanata va deveni un standard obisnuit in casele noastre.

Este putin prostesc sa vorbesti despre existenta unor toalete inteligente, insa asta se intampla deja in zilele noastre. Exista toalete in Japonia care vor executa teste la urina dupa ce oamenii isi vor fi facut treaba, si apoi ii vor informa pe acestia daca au sau nu diabet, sau daca prezinta un risc pentru asa ceva.

Se pare ca unul dintre principalele motive ale toaletelor inteligente este ideea de a ne mentine sanatosi, ceea ce are destul de mult sens daca stai si te gandesti bine. Poti afla o gramada de lucruri prin analiza urinei si a scaunului.

Toaletele vor fi capabile in curand chiar sa spuna femeilor daca sunt insarcinate sau nu doar in urma analizarii urinei acestora, sau ca cineva are cancer de colon doar analizandu-i scaunul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *