atractia Brasovuluiatractia Brasovului

De cele mai multe ori alegem sa plecam in afara tarii, sa trecem hotarele, pentru a colinda teritorii straine si speciale de peste tot din lume, insa la fel de des se intampla si sa uitam de tara noastra de origine care de altfel are de oferit mai multe lucruri si imagini vizuale minunate pe care nu le-am intalni in alta parte. Nici nu stim cat suntem de norocosi ca traim intr-o asemenea tara verde, plina de istorie si de traditii unice in lume.

In Brasov vei putea regasi un loc in care traditia este inca la locul ei, istoria reiese si se reliefeaza la orice pas doar printr-o simpla privire in jur. Poarta Ecaterina este situata nu la mare distanta de Biserica Neagra si cu siguranta ca merita la fel de mult sa fie vizitata de catre oricine. Cu multi in urma, doar aceasta poarta permitea accesul in cetate.

Constructia formata din patru turnulete permitea accesul prin intermediul unui pod cu lanturi cu ajutorul caruia se trecea peste sansul cu apa. Intre timp, dupa ce alte porti de acces au fost create si intrebuintate, Poarta Ecaterina a fost folosita pe post de magazie pana in anul 1955, apoi a fosr renovata, restaurata si a devenit un obiectiv turistic ce nu trebuie sa fie evitat daca te afli prin Brasov.

Una dintre cele mai frumoase, luminate si marete piete din orasele Romaniei, este Piata Sfatului, ce poate fi recunoscuta de oricine, chiar si de catre cei care nu au vizitat Brasovul, pentru ca este un reper pentru acest oras frumos si cultural.

In aceasta zona, in perioada Evului Mediu, erau judecate si executate vrajitoarele si cei mai rai dintre rai. In zilele noastre, nimic nu mai are legatura cu vremurile sumbre din urma, ci din contra este una dintre cele mai frumoase, linistite si vizitate locuri din Brasov.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *