comunicare

Comunicarea eficienta in afaceri sau la locul de munca este o absoluta necesitate in lumea corporatista si competitiva din ziua de astazi. Un bun dialog intre angajati poate asigura succesul si poate eficientiza si procesul de invatare. Cu ajutorul unei bune comunicari, membrii echipei vor putea lua deciziile potrivite in favoarea companiei, crescand astfel profitabilitatea. Cunoasterea barierelor in comunicarea de afaceri este insa o necesitate pentru profesionistii in resurse umane, pentru a se putea implementa procedee pentru inlaturarea acestei probleme. Iata in continuare cateva astfel de bariere ce pot aparea in comunicare.

Modalitati diferite de gandire. Procesul comunicarii nu implica doar vorbit, ascultat si intelegere. Modul de gandire poate fi diferit chiar in cazul a doi colegi ce lucreaza in aceeasi organizatie. Diferentele in perceptia lucrurilor poate cauza astfel intarzieri si trebuie pe cat posibil inlaturata.

Lipsa interesului din partea ascultatorului poate fi o bariera serioasa in intregul proces de transmitere a informatiilor. Procesul eficient al comunicarii in afaceri este in totalitate complet numai daca ascultatorul este la fel de captat de conversatie ca si cel ce vorbeste. Lipsa de interes duce la neintelegerea unor concepte si va provoca probleme ulterioare.

Prezentarea defectuoasa sta de asemenea in calea comunicarii eficiente. Uneori cel ce vorbeste nu detaliaza suficient, crede ca ascultatorul sau ascultatorii sunt in totalitate in tema cu subiectul, aceasta atitudine gresita se dovedeste a fi foarte frustranta pentru ascultatori.

Bariere de limba sau culturale mai pot aparea in cadrul corporatiilor mari, multinationale. De aceea se impune cunoastere din partea tuturor angajatilor a tuturor aspectelor ce tin de cultura organizationala si de limbi straine de circulatie internationala, cel putin.

Este esential ca toti angajatii unei companii sa inteleaga importanta comunicarii la locul de munca pentru a putea facilita intregul proces. Pot fi evitate in acest fel foarte multe probleme si se poate gasi foarte usor rezolvare la altele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *