vegan

Verde si bio se pare ca au devenit doua cuvinte cheie in societatea din ziua de astazi. Nu numai cand vine vorba de biocombustibil, produse de curatat bio sau altele, ci si cand vine vorba de alimentatie. Ce determina tot mai multe persoane sa renunte la carne si alte produse animale? Sa vedem in continuare cateva beneficii ale dietei vegan.

Poate fi prevenit cancerul. Legumele sunt bogate in fibre si contin grasimi saturate intr-o concentratie foarte mica. Cei ce adopta o dieta vegan se pare ca au sanse cu 40% mai reduse de a dezvolta orice forma de cancer.

Un beneficiu remarcabil al dietei vegan este posibilitatea de a tine sub control si adesea de a inversa procesul si efectele diabetului. Dieta contine multe fibre, carbohidrati complecsi si nivel scazut de grasimi ce ajuta la o mai buna utilizare a insulinei de catre organism. Devine in acest fel mult mai usoara reglarea nivelului de glucoza din corp.

Se tine sub control tensiunea arteriala. Dieta vegan vine cu un mare ajutor pentru segmentul populatiei care se confrunta cu problema tensiunii ridicate. Se stie faptul ca un consum ridicat de carne ridica nivelul tensiunii arteriale si nu multi stiu ca doar doua saptamani de regim vegetarian sau vegan o reduce considerabil.

Majoritatea problemelor cardiace apar datorita nivelului de colesterol ridicat din sange. Alimentele de origine animala sunt bogate in grasimi nesaturate ce agraveaza riscul aparitiei afectiunilor cardiace. Pe de alta parte, o dieta bogata in plante ajuta mult la tinerea la distanta a acestor afectiuni.

Longevitatea este un alt motiv pentru care multi aleg aceasta cale, acest regim, acest stil de viata la urma urmei. Studiile arata ca speranta de viata este in medie cu peste 7 ani mai mare la vegetarieni si vegani decat la restul populatiei.

Acest stil de viata a inceput sa fie din ce in ce mai adoptat in intreaga lume si desi poate fi dificila renuntarea la produsele animale, beneficiile ce decurg ulterior din asta sunt notabile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *