Blestemul traseului de pe Jepii Mici

Cel mai dificil traseu de munte din Romania este cu siguranta traseul Jepilor Mici din Muntii Bucegi. Pe langa faptul ca este caracterizat de o dificultate foarte mare si este destinat numai celor profesionisti, oamenii locului sunt de parere ca pe traseul Jepilor Mici au loc anumite fenomene paranormale.

Locuitorii din zona sustin ca in anumite conditii meteorologice, pe acest traseu apare o alta carare, care se crede a fi paralela cu drumul cel bun, insa este una blestemata, deoarece cei care pasesc pe aceasta carare nu se mai intorc inapoi.

Muntii Bucegi sunt considerati ca fiind plini de energii, fiind in acelasi timp caracterizati de zone foarte incarcate energetic, unde aparatura se declanseaza de una singura si oamenii incep sa resimta anumite simptome ciudate. De asemenea, se crede ca Muntii Bucegi sunt presarati de tuneluri subterane dar si de locuri miraculoase, unde oamenii se vindeca datorita „apelor vii”.

Localnicii din Busteni, sustin ca in anumite conditii meteo apare o carare pe traseul Jepilor Mici, care urca spre Valea Comorilor. Aceasta apare pe vreme de ceata groasa si este paralela cu traseul principal. De asemenea, localnicii sunt de parere ca aceasta poteca este o deschidere catre lumea de dincolo. Nu foarte multi sunt cei care au reusit sa se intoarca inapoi de pe poteca, insa cei care s-au intors sustin ca s-au pierdut si au devenit dezorientati, au fost raniti, iar cei care isi gasesc sfarsitul aici sunt gasiti abia in primavara urmatoare.

Paranormal sau dificultate?

Ca e ceva ciudat pe traseu sau nu, traseul Jepilor Mici este unul din cele mai periculoase trasee de munte din tara, unde s-au inregistrat o multime de accidente grave, multe dintre acestea sfarsind cu moarte. Datorita terenului instabil, pasionatii de munte se pot dezechilibra si pot sa cada in abruptul muntelui. De altfel, si specialistii sustin ca aceste disparitii misterioase ar trebui sa fie puse pe seama dificutatii traseului.

 

, , , , ,