explorerexplorer

In ciuda faptului ca Microsoft nu mai ofera suport tehnic pentru utilizatorii XP, acestia au lansat recent o actualizare destinata browserului Internet Explorer.

Dupa ce Microsoft a descoperit un punct vulnerabil in broserul lor in toate versiunile sale, acestia au decis sa actualizeze de urgenta Internet Explorere, pentru a rezolva problema de securitate aparuta. Actualizarea este destinata versiunilor de Explorer, chiar si cele de pe sistemul de operare vechi de 13 ani, Windows XP, pentru care Microsoft a incetat sa mai ofere suport tehnic incepand cu 8 Aprilie 2014.

Bresa de securitate descoperita, ar fi presupus libertate absoluta asupra PC-ului unui utilizator, care a avut „norocul” de a intra sub ochii unui hacker, acestia avand acces la programele instalate, capacitatea de a sterge sau adauga date pe hard. Un utilizator obisnuit trebuia doar sa acceseze un site capcana, care putea profita de aceasta bresa de securitate.

Desi aceasta bresa in Internet Explorer are consecinte destul de grave, multi utilizatori nu sunt constienti de aceast lucru si inca sunt expusi. In realitate, numarul de atacuri de acest gen sunt foarte putine, si e o problema care poate fi remediata usor, printr-o simpla actualizare.

Ideea de a actualiza si browserul sistemului de operare XP, in tandem cu Windows 8.1 si Windows 7 care sunt mult mai securizate, este destul de interesanta. Pe o parte, Microsoft are responsabilitatea de a actualiza serviciile puse la dispozitie in cazul in care acestea ar pune in pericol utiliatorii. Pe de alta parte Microsoft, s-a indepartat din ce in mai mult de versiunile mai vechi de Windows, indemnand utilizatorii sa recurga la sisteme de operare noi precum Windows 7, si Windows 8.

Cu toate acestea Windows XP, ramane unul din cele mai bune sisteme de operare pe care cei de la Microsoft le-au produs.

Daca aceasta actualizare va fi ultima pentru Windows XP, sau nu, va ramane de vazut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *