google-self-drivinggoogle-self-driving

Masina simpatica lansata de Google capabila sa se conduca singura are o serie de carcateristici care te vor impresiona mai mult sau mai putin. Prototipul realizat de acestia are doua locuri si nu are volan sau pedale.

Dupa ce Google a introdus ideea masinii care se poate conduce singura, acestia au realizat un eveniment in cadrul conferintei Code realizata in Rancho Verdes, California. In cadrul acestui eveniment oamenii au avut ocazia de a incerca pe viu masina.

Masina a fost construita de la zero, spre deosebire de prototipul care se conducea singur bazat pe masini deja existente precum Lexu sau Toyota. Masina a fost realizata in totalita te Google fara vreu partener de afaceri. Autovehicolul esteunul care este alimentat in totalitate de electricitate avand o baterie compacta care permite o autonomie de 100 de mile. Buburuza Google nu are pedale de accelatie sau frana, tot ce are masina este un buton pentru start si stop, nimic mai mult.

Potrivit celor de la Goole prototipul are o camera de 360 grade si un sistem laser care vor ghida masina la stanga sau la dreapta dupa privirea pasagerilor. Masina este destul de mica si are loc doar pentru doi pasageri si eventual un catel. Masina este una destul de sigura fiind realizata cu acest gand.

Nu este o masina care va ajunge la viteze ametitoare, aceasta este capabila sa ruleze la o viteza maxima de 25 de mile pe ora. Chiar daca masina poate sa se conduca singura aceasta tot are nevoie de o harta a imprejurarilor pentru a putea fi eficienta. Hartile vor fi dezvoltate de Google. In zonele care nu vor fi cartografiate de Google masina nu va putea sa actioneze independent.

Pentru moment nu o poti cumpara dar vei putea vedea masina prin Mountai View daca ai noroc. Cei de la Google vor continua sa realizeze teste si sa imbunatateasca sistemul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *