beneficii vin rosu

Licoarea magica a lu Bacchus este una din cele mai iubite bauturi din lume, vinul fiind un soi de medicament natural. Cu toate ca vinul este subiect de studiu de foarte multi ani, oamenii de stiinta continua sa gaseasca noi si noi beneficii ale vinului rosu asupra sanatatii noastre. Este bogat in antioxidanti si face minuni pentru sistemul nostru imunitar.

Recent insa, oamenii de stiinta au descoperit ca un compus ce se gaseste in strugurii rosii are rol in imbunatatire a ritmului cardiac si a fortei musculare, astfel ca un pahar de vin rosu consumat este egal cu o ora de efort fizic. Oamenii de stiinta de la Universitatea Alberta, condusi de catre cercetatorul si autorul acestui studiu Jason Dyck, sustin ca acest compus poate fi extrem de folositor in cazul celor care nu pot face efort fizic, si asta datorita beneficiilor ce sunt aduse organismului nostru.

Bineinteles, nu este primul studiu care scoate in evidenta beneficiile vinului rosu, existand si alte cercetari care sustin ca un consum moderat de vin poate ajuta la reducerea dezvoltarii de cancer, problemelor cardiace sau chiar Alzheimer. De altfel, oamenii de stiinta care au realizat acest studiu doresc sa atraga atentia oamenilor ca efectele benefice apar in momentul in care se consuma doar un pahar de vin rosu pe zi.

Alte beneficii ale vinului rosu

Foarte multe studii au ajuns la concluzia ca un pahar de vin rosu consumat inainte de culcare este benefic pentru cei care au probleme cu somnul. Astfel, vinul rosu ajuta la reglarea ceasului biologic datorita continutului ridicat de melatonina- un antioxidant ce imbunatateste calitatea somnului.

Consumat in cantitati moderate, vinul rosu este excelent pentru cei care sufera de probleme de inima, ajutand la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, vinul rosu are proprietati benefice, reusind sa stimuleze digestia. Polifenolii- compusi ce se gasesc in vin- functioneaza asemeni unui pansament gastric ce intra in contact cu compusii chimici din alimente, relaxand astfel muschii stomacului in timpul digestiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *