angajare

Pentru multe persoane ce nu lucreaza vanatoarea unui job este o adevarata provocare. Ni se ofera tot timpul sfaturi despre cum sa ne redactam CV-ul pentru a fi mai atragator pentru angajator. Din perspectiva angajatorului insa, toate CV-urile arata la fel.

Marketerii jongleaza cu problemele diferentierii produsului ce il promoveaza de cele ale competitorilor. Ar fi o idee buna sa privim din aceasta perspectiva si angajarea. La fel ca si ei trebuie sa ne promovam si noi abilitatile si cunostintele in ochii angajatorilor, pentru a face o impresie cat mai buna.

1. Chiar inainte ca angajatorului sa ii cada sub ochi CV-ul tau, asigura-te ca interactionezi si te promovezi in mod direct. Comunicarea intr-un singur sens nu este eficienta, trebuie transformata intr-o comunicare sustinuta in dublu sens.

Trebuie sa demonstrezi cum abilitatile, experienta si personalitatea pe care o ai vor aduce beneficii companiei si clientilor pe care ii are. Poti sa scrii un blog pentru a-ti exprima opiniile.

2. Comunica prin intermediul multiplelor platforme. Acorda atentie companiilor la care ai vrea sa te angajezi pe paginile lor de pe retelele sociale. Citeste-le blogurile, urmareste-i pe Twitter si pe cat posibili creaza legaturi chiar si cu angajatii. Odata ce ti-ai manifestat acest interes poti sa faci si comentarii la postarile de pe blog, poti pune intrebari, vor vedea ca esti interesat si ti se vor mari sansele de angajare.

3. Fii pregatit si de esec. Poate ca nu vei obtine acel job pe care ti-l doresti, poate ca vei obtine un altul, pe o pozitie mai joasa in ierarhia companiei. Tenacitatea este o trasatura cautata de toti angajatorii, prin urmare nu trebuie sa lasi capul plecat, ci sa lupti tot timpul, sa ramai hotarat, sa arati tot timpul ca esti interesat, pentru a fi observat mai usor.

4. Comunica intr-un mod creativ. Realizarea unui CV si a unei scrisori de intentie o poate face oricine, in fapt ar trebui sa fie ultimul lucru.

Dupa ce te-ai promovat si ti-ai aratat angajamentul fata de companie, abia atunci iti poti concentra atentia pe scrisoarea de intentie si pe redactarea CV-ului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *