homeopatiehomeopatie

Homeopatia este o practica a medicinei ce se bazeaza pe cantitati infime de ierburi, minerale si alte substante pentru a stimula sistemul de aparare natural al organismului. O singura doza de remedii homeopate pot vindeca trupul, mintea si starea emotionala a persoanei fara a cauza nici un efect secundar.

Daca medicina traditionala incearca sa controleze, sa suprime sau sa elimine simptomele fizice ale unui pacient, practica si tratamentul homeopat este specific si individualizat pacientului, cu intentia de a inlatura chiar cauza in sine. Sistemul homeopat nu combate simptomele bolilor in aceeasi maniera precum in practica traditionala. Filosofia homeopata considera ca daca organismul este adus inapoi in starea sa de echilibru, simptomele bolii sau afectiunii, acel dezechilibru aparut, se va rezolva automat.

Remediile homeopate sunt realizate dintr-o diversitate de substante, inclusiv plante (aproximativ 60% din totalul remediilor homeopate), minerale si produse animale. Prepararea implica de obicei strivirea substantei originale (de exemplu planta) si dizolvarea sa intr-o solutie cu alcool sau apa distilata. Amestecul este apoi lasat la macerat uneori pana la cateva saptamani, solutia trebuind agitata din timp in timp. Mai exista desigur si tablete, comprimate, unguente si altele.

Homeopatia activeaza propriul sistem de vindecare al organismului, atat la nivel fizic cat si emotional. Medicamentele pot fi utilizate in primul ajutor pentru usurarea afectiunilor precum intinderi sau vanatai, arsuri minore, iritatii ale pielii sau reactii alergice. Intrucat remediile homeopate nu au efecte secundare, tratamentul este considerat foarte sigur chiar si in cazul racelilor, gripei, tusei si asa mai departe. Nu doar in tratamentul afectiunilor usoare isi fac simtita eficienta remediile homeopate, insa se dovedesc foarte benefice in tratamentul afectiunilor cronice cu efecte pe termen lung. Alergii, astm, eczeme, febra, dureri de cap, stres, infectii respiratorii, si multe altele isi gasesc usurare cu ajutorul remediilor homeopate. Deloc invazive, aceste remedii pot fi folosite si in paralel cu medicatia traditionala, desigur tinandu-se cont si de eventualele reactii ce ar putea aparea intre tratamentul traditional si cel homeopat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *