animale
animale

Fiind intr-o pozitie superioara in lantul trofic, oamenii tind sa creada ca fac parte dintr-un lot special. Un lot destul de rafinat incat ne permite sa ne consideram absolut perfecti, mai ales in comparatie cu ceilalti reprezentanti ai regnului animal. Cu toate acestea avem foarte multe de invatat si de la necuvantatoare, putem lua lectii foarte importante de viata de la ele.

Prezenta animalelor in viata noastra, mai ales animalele de casa, nu este deloc o amenintare. Compania lor este benefica si linistitoare, ceea ce ne-ar putea invata cateva lucruri.

In primul rand, trebuie sa fim independenti. Oamenii cer tot timpul apreciere, afectiune, aprobare, dar ar putea invata sa nu mai fie ca o carte deschisa. Multumeste-te cu propria companie si invata sa te apreciezi inainte de a incerca sa o faci fata de altcineva. Urmatorul lucru pe care l-am putea invata este arta comunicarii silentioase. Prietenii nostri necuvantatori sunt foarte receptivi la schimbarile emotionale prin care trec stapanii. Proprietarii de animale garanteaza pentru sensibilitatea aratata de acestea in momente triste, de jale sau de boala. In mod similar am putea invata si noi sa fim atenti la semnalele emise de cei din jurul nostru, si sa ne comportam in consecinta.

Mai putem invata sa trecem mai usor peste lucruri. In cazul animalelor, totul este de moment, fie ca este tristete, fie ca este fericire. Traiesc pur si simplu momentul. Furia trece imediat ce apare o distractie, totul este trecut cu vederea. Animalele nu poarta pica si niciodata nu planifica o razbunare. Isi amintesc evenimentele neplacute, insa iarta si uita foarte usor.

Animalele se bucura cu adevarat de experienta in aer liber. Da, cu toata poluarea care exista si cu toate celelalte. Trebuie sa ne bucuram de mediul in care traim si sa profitam de iesiri in aer liber, de plimbari, drumetii si altele.

In cele din urma trebuie sa invatam sa nu luam viata foarte in serios. Uneori este foarte benefic sa faci ceva prostesc si sa nu ai regrete. Viata nu trebuie traita ca o sentinta, si nu trebuie sa ii faci nici pe cei din jurul tau sa se simta la fel.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *