sport

Pe parcursul ultimelor decenii, sportul profesionist a devenit foarte competitiv insa si foarte multumitor din punct de vedere financiar. Competitiile sportive, pe langa faptul ca evalueaza abilitatile atletice ale participantilor, ofera ca premii si sume importante de bani. Salariile si primele sunt doar cateva din sursele prin care un sportiv reuseste sa stranga o avere, pe langa campanii publicitare la care participa. Sa vedem care ar fi cativa dintre cei mai bogati sportivi din lume.

Floyd Mayweather – boxer care intr-o singura noapte a facut mai multi bani decat oricare alt sportiv intr-un an intreg. Timp de trei ani la rand a ramas in top ca fiind unul dintre cei mai bogati sportivi din intreaga lume. A primit o suma record de castiguri de aproape 300 de milioane de dolari!

In sectorul fotbalului se remarca Cristiano Ronaldo si Lionel Messi. Diferenta dintre cei doi este de „doar” cateva milioane de dolari. Cristiano Ronaldo este in momentul de fata cel mai bine platit jucator de fotbal din lume, are o lista impresionanta de sponsori si profita si de prezenta social media pentru a se face mai cunoscut. Castigurile lui Ronaldo se apropie de 80 milioane de dolari. Messi este starul Barcelonei si are de asemenea multi sponsori si contracte din care castiga, incheiate cu multinationale, castigand de asemenea pe teren sume destul de consistente. Veniturile sale se apropie de 74 milioane de dolari in momentul de fata.

Roger Federer – poate cel mai bun jucator de tenis din toate timpurile. Averea sa a depasit pragul de 66 milioane de dolari.

Baschetul se remarca si el cu nume ca LeBron James – circa 65 milioane dolari, Kevin Durant – peste 54 milioane dolari, sau Kobe Bryant – aproape 50 milioane dolari avere estimata. Desigur din aceasta lista de celebritati sportive nu ar putea lipsi Tiger Woods, jucatorul de golf numarul 1 din intreaga lume in perioada august 1999 – septembrie 2004 si iunie 2005 – octombrie 2010; acesta are o avere estimata la peste 50 milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *