In sfarsit, oamenii de stiinta au reusit sa aduca la viata un animal inghetat de aproape 30 de ani de zile. National Institute of Polar Research din Japonia sustine ca oamenii sai de stiinta au cunoscut succesul in incercarea lor de a „reinvia” animalelepe care le-au colectat din Antarctica.

Creaturile, care sunt cunoscute sub numele de „ursi de apa” sunt miniscule si masoara mai putin de 1 milimetru lungime, locuind in conditii extreme si ostile. Astfel, acestea sunt capabile de a-si incetini sau de a-si inchide acttivitatea lor metabolica pentru perioade considerabile de timp. Potrivit cercetatorilor, astfel de fiinte s-au gasit printre plantele de muschi din Antarctica, in anul 1983. Creaturile au fost indepartate si pastrate la -20 grade Celsius, insa au fost „dezghetate” cu succes in mai 2014.

Astfel, un ou si un animal viu de acest gen, au fost reinviate. Acesta din urma a inceput sa se miste si sa consume hrana, la numai doua saptamani dupa ce a fost trezit. Oul era, de fapt, un total de 19 oua, din care 14 au reusit sa reinvie cu succes. Niciun defect sau anomalie nu a fost raportat in randul noilor nascuti.

Proces de reinviere

Anterior, oamenii de stiinta au reusit sa reinvie acelasi gen de fiinte, numai ca dupa 9 ani de zile. Astfel, aceasta descoperire este prima care poate fi considerata de succes, fiind un proces de reinviere ce s-a putut realiza si dupa 30 de ani. Autorii studiului au remarcat: „Studiul prezent se extinde dincolo de cunostintele pe care le aveam in mod normal despre supravietuire si renastere. De asemenea, va fi nevoie de o serie de alte studii, mai detaliate, prin care sa se utilizeze analiza cantitativa, cu o mai mare precizie, dar si in conditii controlate, cu scopul de a imbunatati intelegerea mecaismului de conservare si supravietuire a animalelor pe termen lung”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *