computer

Traim in era tehnologiei si comunicarea extrem de rapida ne-a schimbat drastic modul cum interactionam unii cu altii, cum muncim, cum gandim si in cele din urma cum traim. Nu putem nega faptul ca un computer este in momentul de fata esential in orice locuinta, este extrem de util pentru o afacere, este utilizat atat in viata personala cat si profesionala. Nu e de mirare ca atunci cand nu functioneaza cum trebuie, un computer lent sau cu defecte poate sa cauzeze reale probleme. Cum ai putea optimiza procesele si viteza de procesare a computerului, cum ai putea eficientiza timpul sau de raspuns? Incercam sa oferim cateva solutii in continuare.

Pentru a asigura eficienta pentru un PC, este recomandat ca software-ul si hardware-ul sa fie cat mai aproape de generatia actuala aflata pe piata. Aplicatii media, editoare de fotografii si fisiere video sau jocurile necesita spre exemplu placi video puternice pentru a functiona la nivel optim. La fel este si situatia memoriei RAM sau a procesorului.

De cele mai multe ori, performantele unui computer sunt afectate de virusi, aplicatii adware sau spyware. Din acest motiv se impune si instalarea de programe antivirus, de scuturi anti-spyware si malware, de firewall-uri suplimentare, pentru securizare si pentru a mentine atat datele stocate cat si functionalitatea la un nivel optim.

Softuri de tipul celor gen „registry cleaner” se dovedesc de asemenea utile cand vine vorba de marirea timpului de raspuns la un computer lent. Hard disk-ul nu trebuie sa fie foarte incarcat si de multe ori este foarte utila defragmentarea sa. Daca toate sfaturile anterioare esueaza, este posibil ca problema sa fie mai serioasa ori mai complexa, in astfel de cazuri poate fi nevoie de o reinstalare a sistemului de operare ori chiar de upgrade la componente.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *