xbox-one-xbox-one-

Consumul de energie electrica difera de la luna la luna, mai ales daca lunile in cauza sunt cele din toiul verii sau iernii. Depinde foarte mult de instalatiile electrice din casa si cele care folosesc curentul electric pentru a functiona, de exemplu centralele de incalzire.

Sunt lucruri pe care le putem controla, sa le punem in standby sa consume mai putin energie sau chiar sa le inchidem total pentru a limita consumul. Daca ai o consola gaming in casa, cum ar fi un Playstation sau un Xbox, probabil ca factura da la energia electrica este una destul de mare. Nu vorbim de versiunile vechi ale consolelor ci de ultimile versiuni, culmea am putea spune pentru ca majoritatea gadget-urilor din ziua de astazi devin din ce in ce mai eficiente din punct de vedere al consumului. Dar acestu lucru nu se intampla si in cazul consolelor de ultima generatie Playstation PS4 si Xbox One.

Un studiu realizat de o compania non-profit a scos la iveala consumul enorm de energie electrica al acestor produse. Spre exemplu o consola Microsot Xbox One ajunge sa consume un total de 289 kWh pe an. Cifra ce te sperie oarecum pentru ca este aproximativ cat consuma un firigider intr-un an. Nici consola celor de la Sony nu sta foarte bine din acest punct de vedere, consumand un total de 181 kWh pe an.

Cauza ce determina acest consum mare de energie electrica nu este reprezentata de puterea de calcul si de performanta acestor console, ci de faptul ca in timp ce acestea sunt in stand-by consuma foarte multa energie deoarece sunt mereu pregatite sa inregistreze si sa asculte comenzile utilizatorului. Spre exemplu Xbox One are un sistem de recunoastere vocala a comenzilor astfel incat chiar si cand este inchis, utilizatorul poate porni consola printr-o singura comanda vocala.

Consumul poate creste sau scade in functie si de dimensiunile ecranului la care este conectata consola.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *