Cruce intoarsaCruce intoarsa

Crucea intoarsa ne aduce aminte de diavol. Aceasta postare doreste sa atraga atentia asupra unor neintelegeri legate de acest aspect si sa interpreteze adevarul sens. Stiati ca in 1920 arhiepiscopul Joachim din Nizhny Novgorod a fost arestat de catre agentii bolsevici si crucificat invers, precum sfantul Petru?

Desi simbolul isi are originile in istorie, in prezent, a devenit sinonim cu simbolul diavolului. Orice persoana sau religie care prezinta acest simbol este asociat imediat cu diavolul. In iconografia crestina, martirii sunt prezentati cu instrumentele responsabile pentru martiratul lor. Cand sfantul Paul a fost decapitat, un artist l-a reprezentat cu o sabie cu doua taisuri. Fratele sfantului Petru a murit intr-un mod similar lui, fiind executat pe o cruce sub forma de X, fiind adesea reprezentat cu un „X”.

Crucea sfantului Petru este similara cu simbolul fratelui sau, care fusese executat pe crucea sub forma de X. Acum, acest lucru simbolizeaza poarta catre rai. Din moment ce Papa este succesorul natural ca lider spiritual al Romei al lui sfantul Petru, papalitatea este cunoscuta dupa doua simboluri – crucea sfantului Petru si cheile catre rai. Unii sugereaza ca originea provine de la vrajitoarele care au fost ucise in perioada Evului Mediu, folosind simbolul ca fiind ceva anti-guvern.

Simbolul a ajuns sa fie folosit in divertisment, in filme ca „Rosemary’s Baby”, „Exorcismul lui Emily Rose”, „Paranormal Activity”, „The Omen”, „Constantine” si altele. In mod special, cantaretii de muzica punk rock si heavy metal folosesc simbolul ca fiind ceva anti stat si anti biserica. Acest simbol a devenit parte a imaginii trupelor de metal incepand cu anii 1980, fiind folosit de formatii ca Sarcofago si Death, dorind sa socheze crestinii conservatori, dar si sa-i atraga pe adolescenti cu atitudinea lor. Totusi, unele trupe crestine au folosit simbolul cu scopul initial, precum America’s Possession sau Divine Symphony, care au folosit simbolul pe coperta albumului lor, iar versurile vorbeau despre adevarata crucificare a sfantului Petru.

De admin

Un comentariu la „Crucea intoarsa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *