sistem imunitar

Cu toata poluarea din zilele noastre si cu aparitia agentilor patogeni tot mai diversi, arma cea mai importanta pentru supravietuire ramane un sistem imunitar puternic. Acesta insa nu functioneaza doar pe cont propriu, mai trebuie si ajutat si intarit, in asa fel incat sa poata proteja cu succes organismul. Exista cateva modalitati prin care sistemul imunitar poate fi intarit.

Un lucru foarte important pentru sistemul imunitar este odihna. Desi durata standard de somn pe zi este acceptata la nivel mondial ca fiind intre 7 si 9 ore, din punct de vedere medical se pare ca sunt suficiente chiar si 6 ore pentru a te simti revigorat. Oricare ar fi durata, odihna este insa absolut necesara.

La fel de important este aportul de apa in organism. Apa reprezinta un agent natural de detoxifiere si ajuta corpul sa scape mai usor de toate toxinele, astfel reprezinta un real ajutor pentru intarirea sistemului imunitar.

O dieta echilibrata, in mod special una bogata in fructe si legume este de asemenea foarte importanta pentru intarirea sistemului imunitar. Fructele si legumele sunt surse de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si enzime care aduc beneficii de neegalat. Includerea acestora in alimentatie este foarte utila pentru sistemul imunitar.

Pentru intarirea sistemului imunitar nu poate fi subliniata indeajuns importanta miscarii. Exercitiile fizice aduc o stare generala de bine si de asemenea tonifica muschii. Astfel si sistemul imunitar va functiona mai eficient.

Tot mai multe studii si cercetari arata faptul ca stresul are de asemenea un mare impact asupra imunitatii. Stresul de face, se pare, mai predispusi la boli, exista chiar situatii in care stresul poate declansa anumite afectiuni sau le poate agrava pe cele deja existente. Astfel trebuie sa evitam pe cat posibil stresul, sa facem exercitii de relaxare, de detensionare si sa pastram un stil de viata cat mai sanatos pentru a avea un sistem imunitar fortificat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *