7. Personalizeaza-ti locul de munca
Fie ca esti la birou, intr-o sala de curs, sau intr-o masina, locul tau de munca ar trebui sa te reprezinte, si de fiecare data cand te vei afla acolo trebuie sa te simti bine, sa simti ca apartii acelui loc. Pentru a evita anumite neplaceri, vorbeste cu seful tau, pentru a fi sigur ca eventualele decoratiuni pe care le ai in cap, nu vor supara pe cei din jur. Aranjeaza-ti locul de munca astfel incat sa te simti acasa, sa ai acelasi sentiment de liniste pe care il ai in propriul camin, sunt lucruri mici dar care ar putea face o diferenta majora.
8. Sa iti propui obiective realizabile
Sa nu iti propui niciodata mai mult decat esti in stare sa realizezi, nu este rau sa ai vise si sa ai obiective mari pe care vrei sa le indeplinesti, dar daca iti vei stabili o tinta la care nu vei putea ajunge, atunci vei fi cuprins de un oarecare sentiment de dezamagire, ce nu te va ajuta. Stabileste-ti obiective realizabile, si pe care esti constient ca le vei putea duce la bun sfarsit. O provocare nu strica, bininteles, dar ar fi bine ca visele uneori sa ramana vise.
9. Zambeste mai mult.
Fie ca jobul tau presupune contactul cu persoane din afara companiei, sau nu, trebuie sa fii mereu cu zambetul pe fata. Daca vei fi trist si vei avea o atitudine mai putin prietenoasa, sansele spun ca vei fi tratat in acealasi fel de catre ceilalti. Pe principiul ofera, si ti se va oferi, respecta si vei fi respectat, cu cat zambesti mai mult cu atat lumea din jur va fi mai deschisa cu tine, iti va da o stare de bine si te va ajuta mult in orele lungi, uneori aparent interminabile pe parcursul unei zile de serviciu.
Cum am mai spus, sunt lucruri mici care iti pot face ziua mai buna.
Conteaza si sa te intelegi cu colegii si cu sefii. Asta va transforma timpul petrecut la munca intr-o adevarata placere