workers

Este usor sa cazi intr-o pasa proasta intr-o zi normala de munca, dar este important sa iti mentii o stare de spirit pozitiva in momentul in care la serviciu. Asta chiar daca seful tau nu este genul care sa te bata pe umar in astfel de momente, pentru a evita starea de nervozitate care te cuprinde cand auzi sunand alarma de dimineata.

1. Continua sa inveti lucruri noi

Doar pentru ca nu mai esti pe bancile scolii si ai un job nu inseamna ca ar trebui sa te opresti din a invata lucruri noi. Educatia la locul de munca, este o modalitate buna de iti mentine interesul viu. Si cand spunem ca putem invata lucruri noi, ne referim si la modul de interactiuni cu colegii, cu seful si alte activitati ce se desfasoara in cadrul unei companii.

2. Invata pe cei din jur ce stii

Daca doresti sa fii mereu activ, si in acelasi timp o persoana care poate da o mana de ajutor colegilor de munca, aceasta ar fi o modalitate foarte buna de a te mentine interesat de orele de la serviciu si de a fi un coleg de incredere. Sa nu ii ajuti prea mult, si apoi de fiecare data cand se vor confrunta de o problema vor veni fugind la tine, mergi mai mult pe ideea „Ofera-i unui om un peste si va avea ce manca o zi, invata un om sa pescuiasca si va avea ce manca o viata intreaga”.

3.  Ia o pauza

Esti la serviciu timp de 8 ore pe zi, si in aceste 8 ore seful tau se asteapta sa muncesti, dar este practic imposibil sa muncesti timp de 8 ore incontinuu. Daca incerci sa faci asta probabil ca vei fi extenuat, si productivitatea ta va scade considerabil, nu vei mai fi la fel de motivat si concentrat in ceea ce faci, si inevitabil vor apare si greselile. Ia o pauza scurta de 5 – 10 minute in fiecare ora, in care sa te ridici de la birou si sa te intinzi, si sa iei o gura de aer proaspat.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *