USA FlagUSA Flag

E o intrebare pe care probabil foarte multi studenti si-o adreseaza si se gandesc ca ar fi un vis frumos de realizat, de implinit. De vizitat tari din Europa, poate ca este mai usor si mai realizabil din punct de vedere financiar, insa o vizita in SUA,  pare ca o poveste frumoasa dintr-un film.

In ziua de astazi studentii, au o multitudine de ocazii, si oportunitati de a pleca in SUA. Poate cel mai popular program prin care majoritatea celor care au plecat peste ocean, este programul Work & Travel prin care studentilor li se posibilitatea de a lucra pe o perioada determinata (sezonier), pe perioada de 3 luni de obicei, studentii beneficiind si de o perioada de gratie de o luna pentru a putea vizita ce vor sa vada in SUA.

Programul este unul simplu si te poti inscrie atat timp cat esti student si nu ai o varsta ce depaseste 30 ani. Pe langa aceste conditii relativ simple ar fi sa dispui de suma de 2500-3000 dolari US pentru a-ti putea asigura cheltuielile cu incrierea in program, vizita la Ambasada USA in Bucuresti sa-ti obtii viza, precum si biletul de avion ( fiind cea mai costisitoare parte a programului, in functie de compania cu care alegi sa zbori, pretul oscileaza intre 900 – 1300 $ ).

Daca nu dispui de o astfel de suma, poti apela la un imprumut bancar, majoritatea bancilor au un program special pentru Work & Travel si iti vei obtine banii necesari, insa pana ii vei primi va trebui sa-ti smulgi doua, trei fire de par, pentru ca asa e la noi in Romania.

Cat despre drumul la Ambasada  USA pentru a fi putea primi viza, in esenta totul este simplu, ajungi la ambasada, ti se verifica actele, ti se ia un interviu in limba engleza de catre un reprezentant, pentru a ti si verifica nivelul cunoasterii limbii engleze, ti se vor lua amprentele (cum vezi in filme) si vei primi raspunsul pe loc, daca primesti sau nu viza.

Dupa care esti ca si ajuns tot ce iti ramane de facut este sa te urci in avion sa contactezi angajatorul din USA la care ai ales sa lucrezi si sa stabilesti cum si unde te vei intalni cu acesta.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *