invidieinvidie

Un prieten invidios nu numai ca iti va face viata mizerabila, insa pune in pericol si relatia voastra de prietenie. Este specific uman sentimentul de autocompatimire in momentul in care cineva pe care il cunosti a realizat mai multe decat tine. Un astfel de prieten poate fi gelos si invidios pe tot ceea ce ai, fie ca e o slujba mai bine platita, un partener de viata care arata foarte bine, frumusete, posesiuni materiale si asa mai departe. Parca iti taie toata bucuria cand face acele comentarii pline de invidie. O astfel de atitudine negativa poate crea tensiuni in viata personala si mai ales in cea de grup. Astfel, pentru a evita disensiunile, iata in continuare cateva sfaturi care iti vor arata cum sa te descurci cu prietenii invidiosi.

  • Fii mai intelegator. Cu siguranta se simte invidios/invidioasa pentru ca ii lipseste ceea ce tu ai obtinut deja. Pe cat posibil, incearca sa umpli acel gol din viata sa prin ajutor si motivatie de a obtine mai mult. Ofera-i sprijin emotional si ajuta-l sa treaca peste aceste sentimente.
  • Vorbeste cu un prieten comun, expune-i dubiile si sentimentele pe care le ai in legatura cu situatia. Poate va avea o sugestie buna, vazand lucrurile din exterior si iti va oferi o alta perspectiva de a trata aceasta situatie.
  • Chiar daca situatia te afecteaza, te face sa suferi sau te enerveaza, incearca sa patrezi o atitudine pozitiva. Poate fi destul de dificil sa fii in continuare dragut si sa te comporti frumos cu persoana invidioasa, insa trebuie sa incerci. Altfel, relatia de prietenie va avea de suferit.
  • Complimenteaza prietenul invidios in legatura cu lucrurile care merg bine in viata sa. Il va face sa constientizeze faptul ca fiecarei persoane ii lipseste ceva si ca fiecare trebuie sa se multumeasca cu ceea ce are.
  • Nu te lauda cu realizarile tale. Foarte bine daca reusesti tot ceea ce iti propui, insa daca te lauzi vei starni involuntar invidia.

Pe langa toate acestea, trebuie sa iti pastrezi si calmul. Daca devii impulsiv si agresiv relatia de prietenie poate avea de suferit, prin urmare ramai calm si calculat, la urma urmei fiecare din noi este predispus greselilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *