depresie

Cu totii am avut episoade in viata in care ne-am simtit groaznic. Efectiv am cazut intr-o depresie si cel mai trist este faptul ca nu poti sa alegi cand se intampla asta si nici nu poti scapa prea usor de aceasta stare. Atunci cand esti depresiv nici nu te mai poti gandi la altceva din jurul tau, te rupi practic de realitate. Ceea ce vreau sa subliniez aici este un singur lucru: iti poti acorda spatiu suficient pentru a putea trece peste astfel de episoade, de asemenea poti reusi sa ii faci pe cei din jurul tau sa inteleaga ca treci printr-o pasa proasta, in loc sa te izolezi de restul lumii. Cum poti face asta? In cativa pasi simpli.

1. Incepe sa iti pese despre tine. Este destul de frustranta situatia in care ai nevoie de sprijin iar cei din jur nu inteleg ceea ce simti. Adevarul este ca nimeni nu poate sa vada lucrurile prin ochii tai si nici nu au obligatia sa o faca. De aceea trebuie sa apelezi la o lege nescrisa: ai grija tu insuti de tine pentru ca nimeni altcineva nu o va face.

2. Odihneste-te. Corpul tau are nevoie de energie pentru a putea functiona cum trebuie, iar depresia iti epuizeaza extrem de rapid toate resursele. Gaseste timp sa te odihnesti, sa te recuperezi, si nu doar noaptea, ci ori de cate ori simti nevoia de asta.

3. Asigura-te ca ii anunti si pe ceilalti de starea in care te afli. Nu este neaparat sa te plangi, unii poate nu te vor intelege, insa daca nu comunici deloc chiar nu vei fi inteles. Spune atunci cand ai o problema, cauta ajutorul, pentru ca altfel iti va fi mult mai greu sa depasesti starea de unul singur.

Acesti trei pasi simpli pot fi mai greu de dus la indeplinire decat par. Nimic nu este imposibil insa, astfel cauta sa ii urmezi si vei vedea ca vei trece mai usor peste episoadele nefaste.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *