antrenor personal

Multi considera ca a avea un antrenor personal este doar un moft, ori o necesitate pentru a castiga mult mai rapid masa musculara ori pentru a obtine rezultate mult mai rapide. Multi aleg astfel sa se antreneze pe cont propriu, alearga pe banda, ridica greutati, fac diverse tipuri de exercitii, insa adesea nu obtin rezultatele dorite.

Suntem conceputi in asa fel incat respectam anumite obiceiuri. Ne formam o rutina ce ramane apoi valabila. Problema cu exercitiile fizice este ca si organismul se obisnuieste cu ele, se adapteaza si nu mai considera dupa un timp rutina o provocare, ceea ce duce la stagnare si la intarzierea aparitiei rezultatelor. Pentru a simti schimbari in forme ori greutate, trebuie tot timpul facut un mix de exercitii. Aici isi intra in rol antrenorul personal, pentru ca te pune sa faci lucruri si exercitii pe care probabil pe cont propriu nu le-ai fi facut.

Chiar daca poti diversifica si singur tipurile de exercitii, la un moment dat tot te lovesti de rutina. Multi nu reusesc sa gaseasca o diversitate suficienta in exercitii sau in utilizarea diverselor aparate pentru exercitii fizice. Chiar daca se reuseste acest lucru, foarte putini reusesc sa se automotiveze sa mai faca inca o serie de repetari, sa creasca greutatile, sa se antreneze inca jumatate de ora, desi sunt obositi, transpirati si flamanzi. Un antrenor personal face exact aceste lucruri: ofera acea provocare atat din punct de vedere psihic cat si fizic. Corpul uman este uimitor si este capabil de mai multe decat ne-am putea imagina. Pentru diverse motive insa, renuntam la provocare in loc sa incercam sa impingem limitele, sa vedem pana unde se intinde rezistenta fizica.

In cazul in care simti ca ai intrat intr-o rutina la sala de forta ori aerobic, in cazul in care ai nevoie de motivare in plus, alegerea unui antrenor personal poate fi o idee foarte buna. Te va scoate din rutina si iti va oferi noi provocari, atat din punct de vedere mental cat si fizic.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *