atac de panica

Cand o persoana trece prin stres excesiv, se petrec in organism multe schimbari atat la nivel fizic cat si emotional, iar corpul isi pierde echilibrul natural. Situatiile stresante adesea duc la atacuri de panica ce au o serie de simptome precum stari de greata, spasme musculare, accelerarea respiratiei si anxietate. Aceasta afectiune ce tine mai mult de psihic poate afecta insa si corpul, cauzand probleme stomacale, cresterea riscului de atacuri cardiace si implicit depresie.

Remedii pentru atacurile de panica

Medicamente. Antidepresivele sau sedativele usoare pot fi de ajutor in tinerea sub control a simptomelor. Cu toate acestea inainte de a recurge la medicatie se impune consultarea unui specialist pentru a avea in vedere si eventualele efecte secundare.

Managementul stresului. Stresul este caracterizat de o combinatie intre anxietate, frica si grija. Joaca un rol foarte important in crearea unui atac de panica, prin urmare se impune pe cat posibil reducerea sa. Atitudinea pozitiva, abilitatea de a trece usor peste emotiile neplacute, construirea increderii in sine, posibilitatea de impartasire a sentimentelor si trairilor si mentinerea unui corp sanatos sunt cateva din tehnicile de management ale stresului ce pot ajuta pe oricine sa scape de riscul intensitatii unui atac de panica.

Tehnicile de relaxare precum respiratii profunde, relaxarea muschilor, vizualizarea unui peisaj frumos si linistitor, meditatia, ascultarea de muzica pot sa ajute de asemenea la reducerea stresului, starii de depresie si anxietatii.

Trebuiesc de asemenea evitate viciile, pentru ca si acestea au efecte negative asupra organismului. Se recomanda pastrarea unui stil de viata sanatos, consumul de alimente nutritive benefice pentru organism si evitarea fast-food-urilor, pentru ca se aplica si in acest caz dictonul „minte sanatoasa in corp sanatos”.

Oricare din aceste remedii pot fi urmate in cazul in care atacurile de panica isi fac aparitia. In principal atitudinea pozitiva si starea buna de sanatate ajuta foarte mult o persoana sa faca fata stresului, anxietatii si atacurilor de panica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *