dezamagire

Tot ce e nevoie uneori este sa primesti o veste proasta si simti ca intreaga lume se prabuseste peste tine. Ai suficient stres in viata de zi cu zi, jonglezi cu viata personala si profesionala incercand sa le tii in echilibru, incerci sa iti faci un viitor, insa uneori vestile proaste parca te doboara. Este nevoie sa te reculegi, sa gestionezi pe cat posibil de bine aspectele nefaste in asa fel incat sa nu ai de suferit.

A te descurca cu orice tip de dezamagire, fie ca are legatura cu munca, cu familia, cu relatiile, cu prietenii etc. poate fi solicitant, insa in general ruta de urmat este aproximativ aceeasi. Pasii de urmat sunt singurii care difera.

Primul lucru de facut este sa te descarci. Iti vine sa tipi, sa plangi, sa vorbesti cu cineva – nu trebuie sa inabusi aceste porniri. Fa cumva si descarca-te, nu lasa sentimentele negative sa se adune pentru ca iti vor face mai mult rau.

Al doilea pas este sa constientizezi ceea ce s-a intamplat. Multi aleg sa ignore, sa fuga de sentimente pentru ca se simt indurerati, insa singura cale spre vindecare este constientizarea. Mai mult de jumatate din „batalie” este castigata in acest fel. Gandurile si sentimentele reprimate fac mai mult rau decat bine.

Te-ai descarcat, ai constientizat ce s-a intamplat, urmatorul pas este sa te aduni, sa incerci sa te inveselesti si sa privesti in perspectiva. Poate ca vestile proaste sunt un semnal de alarma ca trebuie sa faci o schimbare in viata. Poate ca mai tarziu nu va mai conta ce s-a intamplat, chiar daca la momentul prezent te simti de-a dreptul doborat. De aceea trebuie sa iti faci un plan. O lista a lucrurilor pe care le-ai invatat din aceasta dezamagire, pentru a vedea cum procedezi in continuare. Lectia odata invatata, iti va fi mult mai usor sa treci peste evenimente si vesti neplacute pe viitor.

Oricare ar fi dezamagirea, trebuie privita ca o lectie de viata si trebuie de fiecare data stabilit un curs viitor de urmat. Tot timpul vor exista lucruri care sa provoace dezamagiri, insa ceea ce invatam de pe urma acestor experiente este cu adevarat important.

De admin

Un comentariu la „Cum treci mai usor peste dezamagiri”
  1. Desi sunt de genul masculin si ma consider o persoana puternica, am fost si eu dezamagit de prietena mea. Si barbatii sufera si sunt dezamagiti. Credeam ca nu voi reusi sa trec peste faptul ca ea m-a inselat, desi ea incerca sa repare tot. Cand a vazut ca nimic nu ma poate face sa-mi schimb decizia, a venit la mine cu o carte. (mi-a spus ca ma va ajuta aceasta carte). Se numeste ,,Barbatii sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus” si este scrisa de John Gray.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *