future city in China

Avand in vedere economia in crestere din China, tara este in stare sa realizeze din ce in ce mai multe proiecte de dezovtare urbana, pornind de la zero. Asta a dat libertate deplina arhitectilor in ideile lor legate de urbanism, prototipuri, infrastructura si moduri de transport in viitoare ore ale Chinei.

Aceste orase vor avea parte de un design iesit din comun si, cu toate acestea vor imparti multe idei. Aceste idei includ lucruri precum zgarie nori, modalitati noi de trasnport public, lacuri, spatii verzi si centre culturale.

Avand libertate deplina in design acestea sunt cele mai reusite proiecte pe care arhitectii au le-au realizat.

Yuhang Cultural and Art Center by Studio Marco Piva, Hangzhou, China

1908799cdc4d7cbf8628dcc8231e1d3e Aces plan include o multitudine de spatii culturale precu teatre, librarii si galerii de arta in timp ce incorporeaza peisajul natural din jur.

 

Masterplan for a CBD in Pingtan by 10 DESIGN, Pingtan, China0ef26599d11c4c6350996d794595e9cd

Un parc in zona centrala si un lac, inconjurat de numeroase cladiri inalte parte dintr-un centru de expozitii, comercial si cultural.

 

0728 Block Office Park by Blur Urban, Jiangxi, China

1 Acest oras are in plan parcuri si centre comerciale, precum si o zona rezidentiala.

Aceste orase ale viitorului probabil ca vor deveni o realitate, problema nu ar fi reprezentata de constructia acestor orase SF, avand in vedere tehnologia emergenta din domneniu, se vor gasi solutii care sa acopere eventualele neajunsuri, sau probleme. Problema principala ar fi popularea acestor orase, chiar daca tara are o populatie uriasa, costurile de relocare si costurile legate de trai ar putea fi mult peste ceea ce si-ar permite chinezii.

Daca aceste idei vor fi sau nu materializate va ramane de vazut, insa avand in vedere cresterea economica a Chinei din ultimii ani probabil ca aceste schite vor deveni realitate.

De admin

Un comentariu la „Cum va arata China in viitor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *