copiator

Este importanta alegerea unui copiator de calitate care sa indeplineasca exact nevoile specifice intr-un birou. La fel de usor poti insa sa fii uimit de gama variata de modele disponibila pe piata. Nu de fiecare data un pret mai mare inseamna si un copiator mai bun, astfel trebuie sa ai in vedere o serie de factori pentru a lua aceasta decizie.

Volumul necesar, calculat pe zi, pe saptamana sau lunar, reprezinta primul criteriu de care trebuie tinut cont. Copiatoarele pot fi destinate utilizarii ocazionale – pentru birouri de mici dimensiuni, sau copiatoare destinata printarii profesionale, care realizeaza un volum ridicat de pagini zilnic. Tinand cont astfel de volumul de copii necesare va fi facuta alegerea potrivita.

Viteza de copiere, in mod similar, este un criteriu de selectie. Un birou cu pana la zece angajati necesita, in principiu, un copiator care sa faca fata la 45 pagini per minut – o viteza de copiere ce ar incadra aparatul la categoria celor de viteza medie.

Facilitatea de scanare este un alt element ce poate fi util pentru un copiator. Usureaza considerabil munca, atunci cand copiatorul are si posibilitatea de a scana – poate fi vorba de un multifunctional aici, care sa poata indeplini atat operatiuni de copiere, printare cat si scanare.

Firma producatoare a copiatorului trebuie de asemenea sa fie una de incredere. Cu siguranta trebuie evitata achizitionarea unui copiator de la o firma necunoscuta, care nu si-a facut un renume pe piata. Exista riscul ca acel copiator sa se defecteze, iar repararea sa poate fi ingreunata de faptul ca firma nu mai exista dupa un timp. Criteriul pretului redus nu se aplica in cazul achizitionarii unui copiator, intrucat se necesita un echipament care sa garanteze utilitate si fiabilitate pentru timp indelungat, alaturi de serviciile de mentenanta oferite de producator.

O ultima recomandare: tine cont si de faptul ca mai scump nu inseamna intotdeauna si mai bun din punct de vedere calitativ, la fel cum mai ieftin nu inseamna standarde calitative mai joase. Trebuie sa existe un raport eficient costuri-performante, pentru ca acel copiator ales sa deserveasca perfect nevoile biroului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *