cursuri onlinecursuri online

Daca nu esti hotarat cu privire la inscrierea la cursuri de specializare online, iti oferim in continuare cateva avantaje si dezavantaje pe care acestea le prezinta.

Invatamantul online a fost conceput initial ca o optiune de rezerva pentru persoanele ce lucreaza si nu au timpul necesar pentru specializare sau sustinerea de cursuri in regim normal. Cursurile online sunt disponibile acum in orice domeniu, de la afaceri, inginerie, stiinta, pana la asistenta sociala, consultanta, web design si multe altele.

Principalele avantaje pe care le prezinta cursurile online sunt:

  • Programul flexibil – daca vrei sa ai si un venit de la job, dar sa sustii si cursuri de specializare in acelasi timp, varianta de scolarizare online este cea mai buna optiune. Cursurile online iti ofera posibilitatea de a studia oriunde si la orice moment al zilei. Programul ti-l faci singur, in functie de propriul ritm pe care il ai si de cum iti permit celelalte activitati.
  • Economie in buget – nu vei mai avea cheltuieli cu transportul pana la unitatea de scolarizare, nu vei avea nevoie de materiale si carti de studiu, nu vor mai fi cheltuieli cu chirii si asa mai departe. De aceea castiga din ce in ce mai mult teren cursurile online, pentru ca ajungi sa economisesti foarte mult.
  • Aplicatii practice ale materiilor studiate – orice notiuni si concepte teoretice inveti parcurgand cursurile, le vei putea aplica si practic intr-o situatie data. Astfel iti imbogatesti experienta si cunostintele, avand in acelasi timp o intelegere mai buna pentru conceptele studiate.

Dezavantajele ce decurg din scolarizarea online:

  • Interactiune interpersonala redusa – unul din cele mai mari neajunsuri pe care le ale cursantul este faptul ca nu interactioneaza cu ceilalti cursanti si cu profesorii. Studiaza izolat, si nu are posibilitatea de a vedea mai multe puncte de vedere asupra aceluiasi subiect.
  • Lipsa disciplinei – daca ai avut dintotdeauna o problema cu respectarea programului, daca ai nevoie tot timpul de altcineva sa te inspire si sa te motiveze, atunci cursurile online nu te vor ajuta prea mult.
  • Angajatorii considera de obicei mai de valoare studentii si cursantii care au absolvit cursuri de formare si specializare in regim traditional. Desigur, acest sistem se schimba daca detinatorul calificarii obtinute online are deja experienta in domeniu acumulata inainte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *