dansuri

A invata sa dansezi trebuie sa faca parte din viata ta. Dansul a facut parte din viata omului inca din epoci demult uitate. Exista dansuri pentru ceremonii si ritualuri, dansuri speciale ce erau realizate pentru zei, dansuri la anumite festivitati, sau pur si simplu dansuri pentru distractie.

Desi dansul are un element de ritual, in zilele noastre este practicat mai mult pentru divertisment. Din ce in ce mai multa lume constientizeaza insa si beneficiile pe care dansul le poate aduce pentru sanatate. Aplecari, fandari, pasi diversi si intinderi sunt exercitii pe care le implica diversele stiluri de dans; astfel a invata sa dansezi iti ofera in primul rand o mai buna flexibilitate.

Prin dans se exerseaza toate grupele musculare pricipale, prin miscarile realizate. Ridicari, aplecari, pasi diversi, fandari si posturi diferite inseamna intarirea muschilor spatelui, bratelor, picioarelor, umerilor. Muschii picioarelor sunt mai exersati in stilurile de dans care implica mai multe salturi. Fiind o forma de exercitiu fizic, dansul creste de asemenea rezistenta organismului, la fel ca orice alta forma de miscare. La inceput, cursurile de dans ti se pot parea obositoare. Faci febra musculara, te simti obosit, insa dupa un timp te obisnuiesti cu ritmul si simti aceste efecte in momentul in care nu mai mergi la cursurile de dans.

Dansul nu exerseaza doar corpul, ci si mintea. Diferitele stiluri de dans inseamna si invatarea diferitilor pasi. Dansatorii trebuie sa se sincronizeze, sa pastreze pasii perfect, fie ca danseaza in doi sau intr-un grup mai mare ce necesita o coregrafie bine pusa la punct. Astfel se exerseaza atat memoria cat si capacitatea de concentrare, astfel se obtin si beneficii pe partea de psihic, de incredere in sine dar si de socializare.

Daca inca nu esti convins sa te alaturi cursurilor de dans, afla ca aceasta activitate, pe langa faptul ca te antreneaza din punct de vedere psihic, te ajuta sa te eliberezi si de stres. Multi prefera sa se relaxeze mergand la dansuri dupa o zi solicitanta de munca. Acum ca stii toate aceste beneficii pe care ti le poate aduce dansul, ce mai astepti? Inscrie-te la cursuri de dans!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *