Half-empty glassHalf-empty glass

Ne confruntam mai mereu cu situatii in care nu ajungem sa ne realizam ce ne-am propus, sau ajungem sa dam gres, fie ca e vorba de un proiect, de un plan, sau chiar de o persoana.

De multe ori cand dam gres avem tendinta de a ne inchide in propria persoana, si sa stam sa marinam in propriul suc de vinovatie. Aceasta tactica nu numai ca te va aduce foarte aproape de depresie dar probabil ca te va si indemna sa nu mai repeti ce ai facut, iti va creea o anumita frica, pe care daca o lasi sa te domine, vei fi mereu sub umbra esecului, vei fi mai predispus sa dai gres, si vei ajunge iar de unde ai plecat.

Desi este greu si aparent imposibil, in momentele in care suferim din cauza unui esec, indiferent de natura lui, ar fi bine sa incerci sa gadesti constructiv, sa observi unde  ai gresit, ce ai gresit, ce ai facut bine, si ce nu ai facut bine. Astfel ajungi sa inveti si sa pui elementele cap la cap, pentru a-ti mari sansele de reusita pentru o eventuala noua incercare, la urma urmei, ce ai de pierdut ? increderea in sine ai spune ? Nu, dimpotriva asa vei ajunge sa iti intaresti increderea de sine. Totul este sa privesti lucrurile pozitiv, si sa gandesti logic.

E normal sa fii cuprins de o stare de nemultumire in momentele in care gresesti, ar trebui sa fii constient de asta, nu poti sa treci imiediat peste aceasta stare. Trebuie doar sa nu stai sub influenta aceste stari prea mult, sa incerci sa iesi, sa te automotivezi, astfel vei reusi sa treci mult mai repede peste astfel de momente, si vei avea mult mai multa incredere in tine in momentul in care incerci ceva asemanator.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *