optimizare mobil

Exista multe zvonuri si speculatii ce tot circula pe internet precum ca Google lanseaza astazi un nou update. Proprietari de site-uri – in special cele al caror trafic este majoritar organic, direct de pe Google – se intreaba cum vor afecta aceste schimbari pozitionarile si volumul traficului si in cele din urma care va fi impactul resimtit de afaceri.

Dupa cum s-a facut public intr-un anunt oficial de la Google, incepand cu data de 21 aprilie va conta pentru pozitionari si faptul daca un site este optimizat pentru dispozitive mobile. Astfel vor fi afectate pozitionarile in motoare de cautare in cazul tuturor site-urilor la nivel mondial.

Motivul pentru care se lanseaza acest update poate fi rezumat intr-un singur cuvant: smartphone. La introducerea acestor dispozitive pe piata nici nu se astepta o crestere atat de rapida a popularitatii lor. In zilele noastre un smartphone este indispensabil si ne influenteaza considerabil.

Ceea ce isi doreste Google este sa ofere rezultate excelente ca raspuns al cautarilor internautilor. Utilitatea este astfel, pe langa continut, unul din elementele cheie ale unei experiente eficiente de navigare online. Ce se doreste in urma acestui update? Enumeram in continuare.

Text usor de citit – o dimensiune potrivita a fontului de text este recomandata, ceea ce inseamna lizibilitate chiar si pe un ecran sau display de mici dimensiuni.

Linkuri si butoane usor de accesat – trebuie sa existe spatiere suficienta intre butoane si linkuri in asa fel incat sa poata fi usor accesate chiar prin atingerea ecranului touchscreen al smartphone-ului.

Pe cat posibil se urmareste eliminarea scroll-ului orizontal. In acest fel continutul trebuie sa se incadreze in latimea ecranului dispozitivului utilizat.

Tehnologie mobile-friendly – asta inseamna evitarea platformelor flash sau a altora de genul, ce pot prezenta probleme la incarcare pe dispozitive mobile, dar si redirectionarea utilizatorilor de pa pagina site-ului in varianta desktop catre site-ul in varianta mobile.

Timpul de incarcare – poate ca nu este un aspect de o noutate absoluta, insa paginile ce se incarca rapid duc la un angajament crescut din partea utilizatorilor, duc la retentie si la o rata de conversie mai buna.

Indeplinind toate aceste obiective anterior mentionate, cat si alte recomandari de la Google in ceea ce priveste optimizarea pentru mobil, vei reusi sa iti pastrezi pozitionarile site-ului. In caz contrar update-ul de algoritm le va afecta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *