Una dintre cele mai importante si totusi lipsa aptitudini printre proaspetii absolventi ar trebui sa fie comunicarea clara si eficienta. In loc de a te feri sa vorbesti in public, profita de competitiile de vorbit in public si de seminariile de scriere, chiar daca pare o metoda cumplita de a capata experienta pentru un viitor loc de munca.

A incepe acest lucru inca de devreme si a-l practica din ce in ce mai des iti va usura obtinerea unui job si te va scapa mai din timp de temerile legate de vorbitul in public, facandu-te sa te simti mult mai confortabil in aceasta situatie. Atunci cand va veni momentul absolvirii, vei fi capabil sa te ridici in fata colegilor si a sefilor si vei incepe sa faci prezentari intr-o maniera mai increzatoare.

Chiar si participarea intr-o productie teatrala iti poate imbunatati vorbitul in public; jocul de rol are acel efect de presiune exercitat in timp ce iti interpretezi rolul in fata unui public complet. Experienta de performer demonstreaza viitorului angajator faptul ca esti increzator in persoana ta si in abilitatea de a tine o prezentare orala in fata altora, si de a-i angaja si pe acestia in discutie.

Este important sa iti amintesti faptul ca iti poti conecta experientele, chiar daca acestea nu sunt legate de lumea muncii, in puncte bonus pe o scrisoare de aplicare. Daca esti capitanul vreunei echipe de sporturi, de exemplu, acest fapt il poti transforma in aptitudini de comunicare orala si lidership care iti vor fi foarte la indemana atunci cand va fi nevoie sa te ocupi de o echipa de angajati la locul de munca.

Ideea ta de afacere nu trebuie sa fie schimbatoare de vieti sau sa influenteze la nivel global, trebuie sa fie simpls si buna. De exemplu, te poti inscrie la un curs pentru a invata noi competente artistice cum ar fi crearea de bijuterii. Ascuta-ti talentul si vinde-ti apoi produsele pe net sau in cadrul unor targuri locale de produse de genul. Gandeste-te la asta ca la o afacere tip „stand de limonada”, doar ca la un nivel mai avansat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *