dormitor mare

Atunci cand te gandesti la dormitor, iti vine in minte de obicei o camera redusa ca dimensiuni, care uneori pare prea aglomerata de mobila, haine, carti si toate celelalte obiecte ce s-ar putea gasi acolo. Pare o imagine dificil de digerat si nu tocmai placuta, pentru ca dormitorul reprezinta un spatiu in care trebuie sa te relaxezi si sa te destinzi dupa o zi de munca, nu un loc inghesuit in care sa te impiedici de orice. Urmand cele cateva sfaturi de design enumerate in continuare, vei vedea ca dormitorul va suferi o transformare radicala si va creea impresia unui spatiu mai mare, chiar daca nu este vorba neaparat de un dormitor cu suprafata mare.

In spatii restranse, totul trebuie sa aiba un scop precis. Orice piesa de mobilier trebuie sa deserveasca astfel un scop, iar cele care nu sunt necesare trebuie inlaturate. Poti lua decizia de a cumpara mobilier multifunctional pentru a-ti mobila dormitorul. Spre exemplu poti opta pentru un pat cu sertare multiple, in care poti depozita accesorii, asternuturi si altele. Alege chiar varianta mobilierului la comanda, daca este cazul.

Pe cat posibil, rezerva unghiurile si colturile dormitorului pentru piesele de mobilier, pentru a lasa calea de acces libera. La fel, dulapurile si alte piese de mobilier nu trebuie sa fie inalte pana in tavan – acest design da impresia tot timpul de spatiu comprimat.

O alta idee pentru a creea o impresie de spatiu mai mare este legata de zugraveala. Vopseste peretii dormitorului in dungi verticale – iluzia optica de spatiu mai mare, de tavan mai inalt, va fi creeata automat.

Accesorizeaza dormitorul cu oglinzi care sa reflecte elementele esentiale in camera. Este binecunoscut faptul ca oglinzile ofera tot timpul impresia unui spatiu mai mare decat cel faptic.

Perdelele groase pot uneori face o camera sa para foarte mica. Poti opta astfel, in locul perdelelor grele, pentru perdele ce permit luminii naturale sa patrunda in camera – se creeaza astfel impresia de spatiu, de aerisit.

Instaleaza-ti rafturi pe peretii liberi – vei obtine astfel un plus de spatiu de depozitare. Vei avea loc pentru carti, colectii de muzica sau orice altceva. Uneori senzatia de claustrofobie este amplificata de numeroasele dulapuri dintr-o camera, astfel rafturile deschise, suspendate, sunt o buna optiune.

Desi dormitoarele mici reprezinta o provocare pentru oricine, aplicand aceste cateva sfaturi simple nu este atat de dificila misiunea de a creea impresia de spatiu mai aerisit, mai deschis.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *