Facebook

FacebookZvonurile despre planurile retelei de socializare Facebook de a gazdui, in mod direct, articole ale organizatiilor de stiri, vor incepe luni, in urma unei negocieri delicate pe care Internetul le-a avut cu publicul, care se teme de puterea de crestere a acestuia.

Noua companii media, printre care NBC News si The New York Times, au fost de acord cu aceasta negociere, in ciuda faptului ca participarea lor la aceasta organizatie ar putea sa le puna in pericol propriile afaceri.

Programul va incepe cu cateva articole, dar se asteapta sa se extinda foarte repede. Utilizatorii de iPhone vor putea sa vada videocclipuri si fotografii insotite de coordonatele anumitor locatii. Compania sustine ca cel mai important lucru, pentru utilizatorii de smartphone-uri, este ca aceste articole se vor incarca de 10 ori mai rapid decat in mod normal. Acest lucru este unul foarte beenefic, deoarece multi oameni isi iau informatiile de pe Facebook decat de pe orice alt site de stiri.

Editorii de stiri pot vinde sau incorpora diferite anunturi in acestee stiri, pastrundu-si in acelasi timp toate veniturile, dau, poate permite retelei de socializare Facebook sa vanda anunturi, cu conditia ca reteaua sociala sa primeasca 30% din venituri. Facebook permite companiilor de stiri sa primeasca date despre oamenii care citesc articolele, punand la dispozitie instrumentele pe care acestia le folosesc pentru a urmari vizitatorii site-ului lor.

Pentru editori, initiativa Facebook reprezinta cea mai recenta serie de acte de echilibrare sociala. Reteaua sociala, care are mai mult de 1.4 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, surpinde, in primul rand, utilizatorii de telefonie mobila, care solicita mai multe vizite site-urile de stiri, decat orice alt serviciu din mediul virtual.

Totusi, rolul Facebook-ului ca distribuitor puternic de stiri, ii face pe multi oameni din aceasta industrie sa fie nelinistiti. Teama acestora consta in faptul ca Faceebook ar putea deveni o destinatie de stiri, iar site-urile de stiri vor avea de pierdut, din cauza utilizatorilor si publicitatii care vor putea fi gasite, de acum, si pe Facebook.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *