Angajatii in zilele noastre nu isi mai pot permite sa ramana multumiti cu aceeasi pozitie ierarhica pe care se afla. Trebuie sa progreseze constant, sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele, nu doar in ceea ce priveste sarcinile pe care le au, ci legat de orice aspect referitor la munca pe care o presteaza. Aici isi intra in rol doua trasaturi deosebit de importante: adaptabilitatea si flexibilitatea. Angajatorii cauta candidati pentru joburi care sunt dispusi sa invete, sa se instruiasca, sa fie inovativi si sa fie dispusi sa isi asume riscuri pentru binele companiei.
De ce e bine sa fii adaptabil
Cei ce sunt mai flexibili trec mai usor peste schimbarile de la locul de munca. Sunt vazuti ca si angajati valorosi care merita sa fie tinuti in organizatie. Astfel, indiferent de marimea acesteia, angajatul ideal incearca si intelege ce inseamna noua directie de dezvoltare, pune intrebari relevante si sugereaza chiar modalitati inovative pentru abordarea situatiei schimbarii.
Cei ce vor sa duca la indeplinire mai mult decat partea de sarcini ce o au alocata si sunt dispusi sa isi asume responsabilitati noi au de asemenea oportunitatea de a progresa. Doar cei ce se pliaza schimbarilor primesc responsabilitati mai multe si li se recunoaste valoarea, fiind propusi pentru promovare.
A fi adaptabil inseamna implicit progres. Daca te complaci in rolul pe care il ai, la jobul pe care il ai, nu vei reusi niciodata sa obtii o promovare. Trebuie sa fii proactiv iar schimbarile nu trebuie sa te afecteze, ci dimpotriva. Unii accepta mai greu schimbarile si pot ingreuna la randul lor progresul. Pe de alta parte, exista angajati care isi asuma riscuri, care se adapteaza constant situatiilor, iar aceasta atitudine le aduce doar succes. Cum schimbarea este o fateta constanta a vietilor noastre, trebuie sa iti depasesti frica si sa devii acel angajat adaptabil si valoros pentru compania la care lucrezi.