goji

Descoperite relativ recent ca o sursa de sanatate datorita proprietatilor medicinale date de nutrientii continuti, fructele de goji sunt cunoscute omenirii inca din vechi timpuri.

Fructele de goji sunt originare din partile de sud ale Chinei, Mongoliei, Tibetului si regiunilor himalayene si si-au castigat un renume pentru proprietatile benefice sanatatii.

Fructele de goji sunt o sursa foarte bogata in vitamina C. Se stie foarte bine ca aceasta intareste sistemul imunitar, pentru ca organismul sa aiba puterea sa se protejeze mai bine impotriva diverselor afectiuni.

Cei ce consuma fructe de goji in mod regulat – arata studiile – sunt mai putin predispusi la diverse afectiuni ale pielii. Aceste fructe nu ofera doar o piele sanatoasa si stralucitoare, ci stimuleaza si cresterea parului si sanatatea sa.

In fructele de goji exista de asemenea antioxidanti si alti compusi puternici, care ajuta extrem de mult in combaterea efectelor daunatoare ale radicalilor liberi. Aceasta actiune de inhibare a efectelor radicalilor liberi poate intarzia chiar procesul imbatranirii si ajuta si la prevenirea numeroaselor boli si afectiuni.

Vitaminele, polizaharidele si antioxidanti precum beta-carotenul constituie de asemenea ingrediente importante ale acestor fructe. Toate aceste substante ajuta la mentinerea vederii si in prevenirea aparitiei diverselor probleme legate de ochi.

Persoanele afectate de hipertensiune sau de un nivel ridicat al zaharului in sange gasesc un aliat perfect in fructele de goji. Acestea sunt bogate in polizaharide, o clasa de carbohidrati care ajuta la tinerea sub control a nivelului de zahar din sange si a tuturor problemelor de sanatate ce pot aparea ca si consecinta.

Prin urmare poate fi spus cu siguranta si o arata si studiile si cercetarile specializate ca fructele de goji sunt foarte benefice pentru sanatate, ajutand la prevenirea si uneori chiar ameliorarea afectiunilor precum diabet, tensiune arteriala ridicata, febra sau afectiuni ale ochilor. Fructele pot fi consumate sub forma uscata, sub forma de pudra sau chiar de suc.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *