fructe

Fructele sunt probabil alimentele cele mai versatile. Pot fi mancate ca si gustari, pot fi luate ca desert, inainte de masa in forma naturala, sub forma de crema, sirop sau altele. Oricare din noi am incercat diverse astfel de combinatii, insa dupa unele din ele, fie ca am acordat atentie sau nu, a aparut un oarecare disconfort. O posibila stare de balonare, un usor deranjament la stomac. Nu exista o regula a consumului de fructe, insa trebuie tinut cont de cateva lucruri.

Unele fructe sunt mai acide prin natura lor, spre exemplu citricele. Alte fructe contin multe fibre – mere, struguri, portocale etc. Alte fructe au un continut foarte bogat de apa – toate tipurile de pepeni. Altele au multa pulpa – banane, mere si altele. In functie de natura fructului, este mai bine sa fie consumat in anumite combinatii, la anumite momente, sau separat.

Fibrele ajuta la miscarea alimentelor prin stomac, de aceea auzim tot timpul ca fibrele ajuta la digestie. Din acest motiv este bine sa consumam fructe inainte de masa, insa nici dupa masa nu este interzis. Daca totusi se doreste consumul de fructe dupa masa, trebuie lasata o pauza de cel putin jumatate de ora inainte de consumul acestora. Motivul: unele fructe nu se combina prea bine cu alte alimente si astfel pot sa apara stari de balonare, gaze sau dureri stomacale.

Fructele au numeroase beneficii pentru sanatate, fiind surse bogate de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si altele. Ajuta la digestie, si chiar daca pot fi consumate oricand, ideal este sa fie consumate inainte de masa. Dupa cum am spus, daca totusi se alege consumul lor dupa masa, trebuie sa existe acea jumatate de ora dupa masa, in asa fel incat sa nu apara probleme nedorite.

De admin

Un comentariu la „Fructele consumate dupa masa”
  1. Am avut mult timp probleme cu gingia si mancam mere pentru ca am inteles ca faceau mai bine. Adevarul este ca-ti curata foarte bine dintii, insa e recomandat si un detartraj. Eu tocmai am facut la MegaSmile si pot spune ca ma simt mult mai bine. Oricum ar fi, e important sa consumam fructe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *