homosexuali

homosexualiGuvernul federal a facut public planul sau de a permite barbatilor gay si bisexuali de a dona sange, daca acesti s-au abtinut de la sex timp de un an de zile. Aceasta politica are ca scop protejarea sangelui pentru alti utilizatori. Acest plan este intalnit si in alte natiuni, in care, de asemenea, se aplica o politica de abstinenta sexuala pentru persoanele gay care vor sa doneze sange.

Aceasta politica este intens criticata de grupurile care sustin drepturile homosexualilor, declarand ca exista o multime de cupluri gay casatorite sau care se afla in relatii monogame, si astfel, au un risc mai mic de transmitere a bolilor precum HIV/SIDA sau hepatita, decat heterosexualii, care au mai multi parteneri sexuali feminini.

In proiectul de orientare pentru „produsele de sange”, FDA (Food and Drug Administration), precizeaza parerea proprie despre siguranta sangelui donat dar si a politicilor de excludere.

Aceasta noua politica, care ii impiedica pe homosexuali sa doneze sange in cazul in care au intretinut raporturi sexuale in ultimile 12 luni, ar inlocui elaborata in urma epidemiei de SIDA din anii 1980, care a impiedicat ca barbatii sa fie donatori daca au avut relatii sexuale cu un barbat, incapand ccu anul 1977. Doctorul Robert m. Wah, presedintele Asociatiei Medicale Americane, a laudat initiativa FDA privind acest proiect de orientare, declarand ca acesta este un pas intr-o directie buna.

Cu toate acestea, David Stacy, director al afacerilor guvernamentale pentru Drepturile Omului, a declarat ca acest proiect este unul foarte greu de indeplinit, deoarece continua sa stigmatizezee persoanele gay si bisexuale.

In ciuda acestor confuzii publice despre persoanele gay, privind interdictia donarii de sange, lesbienele nu au fost afectat de aceasta politica. FDA a declarat ca alte tari care adopta aceasta strategie sunt reprezentate de state precum: Argentina, Australia, Brazilia, Ungaria, Japonia, Suedia si Regatul Unit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *