pat-tapitat

Daca aveti un dormitor mic, atunci ati gasit si articolul potrivit care sa va indrume in alegerea si amenajarea spatiilor si a camerelor mici, unde un pat nu trebuie sa lipseasca. Articolul prezent va spune o serie de idei care se potrivesc pentru spatiile mici, dar si modalitatea de a alege un pat de calitate, care ar ajuta dormitorul sa fie decorat intr-un mod eficient. Un pat potrivit face ca dormitorul sa arate mai mare si lasa suficient spatiu pentru mobilitate.

Un pat mare si confortabil este unul dintre lucrurile esentiale intr-un dormitor. Dar, de multe ori un dormitor este mic incat doar un pat este tot ce trebuie pentru a caza un somn linistit, fara a mai fi si spatiu pentru dulapuri sau birouri pentru calculator. Se exclude masuta de cafea sau comoda pentru sustinerea televizorului.

Dificultate in alegerea unui pat pentru un dormitor ingust

Este destul de dificil de a gasi si achizitiona paturi si piese de mobilier pentru acele spatii inguste, insa sunt o multime de idei si de solurii care pot contribui la aspectul dormitorului incat acesta sa arate modern, rentabil si eficient.

O prima solutie in alegerea patului pentru un dormitor de dimensiuni reduse este alegerea acelor paturi tapitate de cea mai buna calitate, care sa ofere o saltea relaxa pentru un somn reusit. Amplasarea acestuia se poate face langa un perete, exceptand partea camerei si peretele unde este usa. Paturile suprapuse sunt si ele o alegere buna pentru camerele copiilor. Iar, pentru adulti un pat dublu cu tapiterie de calitate este solutia ieftina si eficienta.

In afara de alegerea paturilor pentru camerele inguste se impun si alte elemente care pot contribui la modernizarea dormitorului.

Mobilierul: Una din cele mai mari moduri de a face ca spatiul mic al camerei sa para mai mare este si mobilierul de dormitor versatil, care face sa para dormitorul mai mare si mai luminos. Optati in acest sens pentru piese mici de mobilier, in loc de cele mari. De exemplu alegeti ceasuri, lampi, masute care sunt mai mici in dimensiuni, dar sunt inalte sau dispersate in etajere. Unele din ele nu pot fi evitate si sunt esentiale in dormitor.

Iluminatul: Iluminatul perfect este foarte important pentru a face ca dormitorul sa para mai mare. Incercati sa potriviti luminile in tavan si sa redirectionati sursa catre perete. S-ar economisi o multime de spatiu si s-ar crea o iluzie a spatiului mai luminoasa si mai mare prin extinderea orizonturilor de lumina.

Podelele: Unul dintre cele mai eficiente sfaturi de decorare pentru camerele mici este amplasarea podelelor. Alegeti acele placaje pentru podele in forma patrata sau dreptunghiulara. De exemplu, puteti incerca sa puneti parchet in benzi diagonale sau sa optati pentru scanduri din lemn cu loc intre ele. Privirea s-ar atinti spre iluzia de spatiu mare si ar crea mai multa mobilitate.

Culoarea peretilor si a tavanului: In cazul unei camere mici este de evitat tavanul supradimensionat sau incarcat, pentru ca ar consuma mai mult spatiu si ar face ca dormitorul sa fie si mai mic. Pentru nuantarea peretilor se recomanda culori si vopsele care sa reflecte mai multa lumina si sunt cat mai pastelate, fiind o alegere buna. Se evita culorile intunecate, care absorb lumina si fac din dormitor un spatiu inghesuit.

 

De admin

Un comentariu la „Idei de amenajare a patului in spatiile mici”
  1. si ce daca ai o camera mics. o poti largi in mod vizual cu cateva trucuri. sau ai putea alege mobiierul inclus in alte piese de mobilier. sau cel ascuns si rabatabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *