marijuana

Un nou studiu a analizat ce impact are consumul de marijuana asupra IQ-ului consumatorilor. Acest studiu a fost intens ignorat de media din Statele Unite, in timp ce in Canada, rezultatele studiului au fost publicate in ziarele de stiri, devenind astfel un titlu destul de important. Cele mai multe titluri erau numite „Iarba iti roade creierul”, dar dupa acest studiu, oamenii de stiinta au lansat un nou titlu care sustinea ca „Marijuana nu te face prost” sau „Marijuana nu prezinta niciun fel de risc pentru IQ-ul tau”.

Faptul ca un singur studiu a reusit sa emita atat de multe titluri care sa se contrazica unele pe celelalte spune mai multe despre media sociala decat despre studiul in sine. Studiul a fost realizat pe un grup de tineri adulti care proveneau din clasa mijlocie care nu consumau deloc marijuana, erau consumatori ocazionali sau intensivi de iarba. Cei ocazionali au sustinut ca fumeaza mai putin de cinci joint-uri pe saptamana in timp ce fumatorii intensivi au declarat ca fumeaza mai mult de 33 de tigari de marijuana pe saptamana. Pentru a stabili acest lucru, oamenii de stiinta au analizat probele de urina a participantilor la studiu.

Toti cei care au participat la studiu au fost supusi la teste de IQ, pentru a identifica modul in care marijuana actioneaza asupra IQ-ului lor. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca IQ-ul non-fumatorilor a stagnat sau a crescut foarte putin. Cei care fumau ocazional au afisat o crestere medie de 5 puncte a IQ-ului fata de cei care nu consuma deloc iarba. Asa e, oamenii care fumeaza iarba moderat isi pot creste IQ-ul cu 5 puncte prin comparatie cu cei care nu consuma deloc. In schimb, fumatorii intensivi de iarba au inregistrat o pierdere a IQ-ului cu aproape patru puncte.

Concluziile studiului:

Consumul de marijuana are un impact negativ asupra IQ-ului numai in cazul in care o persoana fumeaza 5 sau mai mult de 5 joint-uri pe saptamana. Un efect negativ nu a reusit sa fie observat in randul subiectilor care anterior au fost consumatori intensivi, dar au renuntat la consumul acestei substante. „Concluzionam ca marijuana nu are un impact negativ pe termen lung  si nici asupra inteligentei globale.”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *