Atunci cand te-ai hotarat sa pleci pe undeva in vacanta sau in concediu, ar trebui sa tii cont de unele aspecte si idei care ti-ar putea imbunatati considerabil calatoria, dar si petrecerea timpului odata ajuns la destinatie.

Pe langa impachetarea lucrurilor necesare, verificarea vremii, schimbarea banilor in valuta tarii respective si inregistrarea pe un stick a tuturor actelor necesare pentru calatorie, dar de asemenea si printarea acestora in varianta fizica, mai trebuie sa iei in considerare cateva aspecte.

Incarca-ti electronice

Cu siguranta ca vei lua cu tine o serie de dispozitive necesare distractiei tale pe timpul calatoriei: un telefon, o tableta, un mp3 sau un laptop. Toate aceste dispozitive vor trebui incarcate in mod adecvat inainte de a pleca de acasa, insa nu trebuie uitate nici accesoriile necesare incarcarii acestora.

Mai mult ca probabil, va trebui sa le incarci din nou odata ajuns la destinatie. Ia atentie la adaptorii necesari de care vei putea avea nevoie odata ce vei calatori in alta tara. Nu vei fi foarte fericit ca ti s-a descarcat telefonul odata ajuns intr-un loc total necunoscut, nu-i asa?

Suna la banca

Pentru ca vei folosi cardul de credit peste hotare , banca va putea considera acest lucru ca fiind suspicios si ti-l va bloca, lasandu-te fara nicio asigurare financiara disponibila. Asemenea probleme sunt foarte greu de rezolvat atunci cand te afli peste hotare, si sunt si foarte intalnite, trebuie sa recunoastem.

Asadar, ia toate masurile necesare pentru a evita asemenea situatii neplacute. Suna la banca si anunta-i in legatura cu plecarea ta. Chiar si daca nu il vei utiliza odata plecat, tot mai bine este sa-i anunti. Nu poti sti niciodata ce fel de urgenta se poate intampla.

Verifica totul

Asigura-te ca ai rezervat biletele de avion, de tren sau de autocar, daca zborul sau trenulare intarziere si daca hotelul la care te-ai cazat ti-a confirmat rezervarea. Ultimul lucru pe care ti-l vei dori este ca ceva sa nu mearga conform planului. Verifica toate lucrurile necesare ca taxi-ul, masina de inchiriat, cel care se va ingriji de animalul tau de companie, parcarea etc.

Nu uita de asemenea sa iti iei la tine toate documentele necesare , cardurile de credit si banii pe care vrei sa-i iei la tine. Este mai bine sa-ti schimbi banii necesari in tara ta decat sa faci acest lucru odata ce vei ajunge la destinatie, pentru ca acolo va fi mai scump.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *