incepe scoalaincepe scoala

Dupa o vacanta binemeritata si lunga, dar si calda si plina de aventura, a venit momentul ca din nou portile scolilor sa se deschida si sa primeasca copiii si adolescentii de pretutindeni. Acesta este cel mai potrivit moment in care parintii trebuie sa isi indrepte atentia catre grijile si nevoile pe care le au cei mici.

Din nou, trebuie cumparate alte hainute, manuale scolare, rechizite dintre cele mai speciale, uniforme(daca mai este cazul), ghiozdane si papucei dintre cei mai diferiti de tot ce a fost pana acum pe piata. Magazinele sunt cele mai frecventate locuri in aceste cateva saptamani inainte de scoala, iar proprietarii acestora sunt cei mai fericiti oameni din lume, pentru ca din nou afacerea lor va inflori si va acoperi toate piederile de pe timp de vara.

Insa, mai intai de toate, daca copilul tau de abia este de gradinita, trebuie sa mergi sa cercetezi locul in care acesta va sta majoritatea zilei in timp ce tu vei fi la lucru, conditiile oferite de acea institutie de invatamant, persoanele care vor avea grija de cel mic si zona in care se afla situata aceasta institutie educationala.

Trebuie, de asemenea, sa-ti pregatesti si moral copilul in legatura cu noua experienta si noua perioada din viata lui. Chiar daca nu pare foarte incantat, spune-i ca acolo vor fi alti copii, doamne educatoare sau invatatoare foarte de treaba si amabile care il vor ajuta in orice problema.

Povesteste-i despre cum era scoala pe vremea ta, ce conditii aveati, cum anume invatati, va jucati si mancati in salile de clasa. Cum recreatia sau pauza era cel mai asteptata moment, mai ales in scoala generala si liceu. Spune-i despre cum isi va face prieteni de-o varsta cu el si cum se va aseza in banca cu unul dintre acestia si apoi va dezvolta o relatie de prietenie frumoasa care poate dura toata viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *