tatuajtatuaj

In trecut, tatuajele aratau apartenenta unei persoane la un trib, la o anume cultura sau credinta. In ziua de astazi, au devenit un element de fashion. La fel si piercing-urile au castigat in popularitate. Pot insa acestea sa afecteze sansele de angajare? Cateva studii realizate arata ca acest lucru este foarte posibil.

Conform cercetarilor, marea majoritate a persoanelor considera ca tatuajele si piercing-urile afecteaza sansele de angajare ale unei persoane. Persoanele sunt judecate pe baza tipului de tatuaj sau piercing purtat. In afara de aceste prejudecati, angajatorii considera ca o persoana tatuata sau cu piercing-uri capata o imagine negativa si nu mai are acel aer de profesionalism.

Nu peste tot veti fi tratat insa la fel. Exista domenii in care tatuajele si piercing-urile sunt privite ca lucruri pozitive. Domenii creative precum publicitatea, design-ul vestimentar, web design-ul sunt considerate a fi mai deschise in aceasta privinta. Se reduce astfel presiunea muncii intr-un mediu excesiv de conservator. In astfel de domenii de obicei nici macar nu exista un cod vestimentar pe care trebuie sa il urmeze angajatii.

Prejudecatile si parerile preconcepute despre tatuaje si piercinguri iti pot afecta sanele de angajare. In momentul in care mergi la un interviu, ai de tinut cont de foarte multe lucruri. Nestiind ce politici si coduri vestimentare are firma, va trebui sa ai grija cu tatuajele si piercing-urile. Manecile lungi si pantalonii lungi vor acoperi tatuajele de pe brate si de pe picioare. Piercingurile multiple in urechi trebuiesc scoase, cel putin la interviu. Ulterior, dupa angajare, se poate discuta acest aspect cu departamentul HR sau cu responsabilul de resurse umane. Posibil sa nu fie nici o problema, insa unii angajatori solicita angajatilor care au tatuaje sau piercinguri sa le ascunda pentru a pastra o aparenta mai profesionala in timpul muncii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *