ProactiveplayProactiveplay

Fie ca esti la scoala, la facultate, master, sau fie ca ai terminat studiile si lucrezi ajungi sa realizezi in mai mereu inveti ceva nou. Chiar daca ti-ai finalizat studiile, nu inseamna ca nu mai trebuie sa inveti nimic, si ca vremea in care aveai de invatat s-a sfarsit. Daca gandestia asa, nu stii cat de gresita este viziunea ta.

In fiecare zi ajungi sa inveti ceva nou, trebuie doar sa fii suficient de curios si sa adresezi intrebari in jurul tau, si inevitabil vei avea ceva nou de invatat, ceva nou de care nu stiai, si care iti va trezi sau nu interesul. Daca iti trezeste interesul probabil ca vei fi curios sa afli mai multe in legatura cu acel subiect, si daca intereseul tau nu este suficient pentru o eventuala aprofundare a cunostintelor vei ajunge sa afli ceva nou, care nu stii cand iti va putea fi de folos.

Incearca sa fii mai atent la lumea incojuratoare, sa observi cat mai multe lucruri, daca ajungi sa mergi prin acelasi loc zilnic si ajungi sa fii surprins de o cladire, ce aparent a aparut peste noapte, ar trebui sa deschizi ochii mai bine.

Incearca lucruri noi, cat timp nu vei incerca nu vei avea de unde sa stii cum e si ce presupune o anumita activitate. Scapa de frica aceea de ce se va intampla daca nu esti in stare sa reusesti sau nu poti face acel ceva, macar vei sti, macar vei avea un raspuns, orice esec poate fi considerat ca fiind o lectie din care vei avea ceva de invatat; ceva de invatat pentru tine si in acelasi timp vei invata ceva despre tine, ajungi sa te cunosti mai bine pe tine insuti de ce esti si de ce nu esti capabil.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *